Negoiță a făcut birou electoral din clădirea unei școli iar elevii învață acum online

Redactia | 17.09.2020

Elevilor Școlii Gimnaziale nr. 75 Leonardo da Vinci li s-a spus că vor învăța într-o nouă clădire, însă aceasta stă goală.

Pe aceeași temă

De la 1 septembrie, aici a fost organizat Biroul Electoral pentru alegeri, în timp ce elevii au început școala acasă, din lipsă de spațiu.

Școala gimnazială nr. 75 Leonardo da Vinci este una dintre cele mai căutate din sectorul 3.

Între 2013 și 2019, numărul de elevi a crescut de la 800 la peste 1.300, iar spațiile de învățământ au devenit insuficiente. Din această cauză, s-a ajuns să se învețe în trei schimburi.

Conducerea școlii a cerut o nouă clădire în care să mute o parte din activitate și a arătat că spații există, la distanță de doar câteva sute de metri. Este vorba despre o clădire de două etaje din strada Pictor Ion Țuculescu, nr. 42, care a aparținut în trecut Școlii nr. 69, desființată din cauza rezultatelor slabe. Clădirea respectivă a fost preluată ulterior de Grupul Școlar Industrial Nicolae Teclu, apoi a rămas goală, după ce liceul a dispărut, absorbit de Colegiul Tehnic Mihai Bravu.

În 2015, Primăria Sector 3 a repartizat imobilul către Direcția de Impozite și Taxe. S-au obținut avizele de la instituțiile școlare, inclusiv de la minister, și au fost amenajate birouri pentru contribuabilii din sectorul 3. Direcția de Taxe urma să funcționeze acolo timp de cinci ani, adică până în 2020.

Încă din 2017 Școala Gimnazială Leonardo da Vinci nu mai făcea față numărului foarte mare de cereri de înscriere în noul an școlar.

La începutul anului 2018, Direcția de Învățământ din cadrul primăriei i-a scris Direcției de Taxe să elibereze spațiul pe care îl ocupa, pentru a fi pus la dispoziția Școlii Leonardo da Vinci.

Direcţia de Taxe a răspuns că eliberează clădirea, cu condiţia să îi fie alocat un alt spațiu şi timp pentru a-şi muta arhiva. În iunie 2018, Consiliul Local (CL) al Sectorului 3 a votat pentru revenirea clădirii în care funcționa Direcția de Taxe la destinația inițială, aceea de spațiu de învățământ.

Acea clădire a rămas goală, în timp ce elevii se înghesuiau în trei schimburi la Școala Leonardo da Vinci, a doua școală ca performanțe din sectorul 3.


După atâtea promisiuni, cei de la Școala Leonardo da Vinci au crezut că, în sfârșit, problema se va rezolva. În vară, ei au început să amenajeze spațiul din clădire pentru noul an școlar.

Au aflat însă că trebuie să se oprească, spun ei, din cauză că, de la 1 septembrie, la parterul clădirii a fost amenajat Biroul Electoral de Circumscripție Sector 3, pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Și, din această cauză, elevii nu au venit la școală pe 14 septembrie, spun cei din școală. Cursurile se desfășoară în scenariul roșu, cu învățământ exclusiv online, pentru că, din lipsă de spațiu, nu pot fi respectate regulile de distanțare socială.

articolul integral în Libertatea

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22