Negulescu a rămas sub control judiciar. Procurorul suspendat: frații Cosma mint

Dora Vulcan | 31.07.2018

Curtea Supremă a respins contestația procurorului suspendat Mircea Negulescu împotriva controlului judiciar dispus de Parchetul General, în dosarul în care acesta e acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare și complicitate la represiune nedreaptă.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Negulescu Mircea împotriva ordonanţei din data de 27.07.2018 emisă în dosarul nr. 19/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. (...) Definitivă”, se arată în minuta instanței, citată de Mediafax. 

 

Mircea Negulescu a declarat, marți, la ieșirea din sediul instanței supreme unde a contestat controlul judiciar, că probele în baza căruia el este acuzat sunt ticluite de Vlad Cosma și că acesta și sora sa mint. Negulescu mai acuză și că procurorul de caz că nu i-a permis să-și angajeze avocat.

 

”Doamna procuror avea obligația să-mi asigure apărător din oficiu, lucru pe care nu l-a făcut. Este o nulitate absolută pe care eu am prezentat-o ÎCCJ. Eu i-am explicat doamnei procuror, când a făcut acte de urmărire penală în 50 de minute, extindere, continuări și altele, i-am spus că resimt nevoia să-mi dea un termen ca să-mi angajez un apărător pentru că erau o grămadă de învinuiri care mi se aduceau în 50 de minute. Nu văzusem nimic. (...) Frații Cosma mint amândoi și o să dovedesc acest lucru și toate declarațiile din dosar sunt pentru a asigura... Dar nu mai contează”, a declarat Mircea Negulescu, la ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde a contestat controlul judiciar dispus de către Parchetul General.

 

Negulescu a respins acuzațiile potrivit cărora el l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească o listă cu alegători, pentru a cere arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor.

 

„De unde să avem noi tabele? I-am făcut o solicitare doamnei procuror, să se sesize din oficiu împotriva lui Vlad Cosma pentru săvârșirea mai multor infracțiuni - fals în înscrisuri sub semnătură privată, ultraj judiciar și nu mai știu, pentru că sunt emoționat, pentru că două documente din dosarul respectiv, pe care eu doar le-am văzut în 2015, sunt ticluite de domnul Cosma în susținerea acuzației pe care o face acum. A aplicat o dată pe care eu n-am văzut-o în viața mea. Eu nu am văzut documentele în baza căruia sunt acuzat acum. Au fost ticluite probe. (...) Acum, în dosarul acesta le-a ticluit, nu pe cele pe care le-am văzut eu în 2015”, a mai spus Mircea Negulescu.

 

În sala de judecată, Negulescu a precizat că pe tot parcursul urmăririi penale i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare de către procurorul de la Parchetul General.

 

Atât Lucian Onea cât şi Mircea Negulescu au fost plasați sub control judiciar de către procurorii Parchetului General, pe o perioadă de 60 zile. Ei nu au voie să comunice între ei și respectiv cu anumite persoane menționate în ordonanțe; nu au voie să mai exercite profesia de procuror și nu au voie să dețină, să folosească sau să poarte arme. Mircea Negulescu contestă, marți, controlul judiciar la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22