Nelu Tătaru: Pentru a opri transmiterea comunitară a virusului avem nevoie de trei săptămâni

Laurentiu Gheorghe | 05.11.2020

Ministrul Sănătății spune că depinde de fiecare dintre noi ce se va întâmpla de sărbători, iar pentru o oprire a transmiterii e nevoie de 3 săptămâni și alte 3 pentru o scădere a numărului de cazuri.

Pe aceeași temă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că depinde de fiecare dintre noi ce se întâmplă de sărbători, iar pentru a opri transmiterea virusului în comunitate este nevoie de cel puţin trei săptămâni în care să respectăm regulile și apoi de alte trei pentru a putea vedea o scădere a numărului de cazuri.

La întrebarea ce se va întâmpla de Crăciun și Revelion, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a răspuns că depinde de fiecare dintre noi, de cum vom respecta măsurile pentru a împiedica transmiterea virusului SARS-CoV-2, iar rezultatele se vor vedea după trei săptămâni. Iar o scădere a numărului de noi cazuri zilnice se va înregistra după alte trei săptămâni.

“Depinde de noi ce se întâmplă de sărbători. Haideţi să ne gândim ce e săptămâna viitoare, peste două săptămâni, trei săptămâni, Sfântul Nicolae şi până în Crăciun. Ţine foarte mult de noi. Pentru a opri o creştere a transmiterii în comunitate, avem nevoie de cel puţin trei săptămâni în care să respectăm nişte reguli să ajungem pe un platou. Mai avem nevoie de încă trei săptămâni ca să putem scădea ca număr de cazuri. Scăzând ca număr de cazuri avem un indice care ne permite să avem şi anumite relaxări sau reluări de activitate. În aceste condiţii, cum suntem astăzi, încă suntem la momentul în care pregătim acele momente. Ţine doar de noi”, a afirmat Nelu Tătaru, aflat la Satu Mare, citat de News.ro.

Întrebat la ce număr de cazuri am putea ajunge la un platou, ministrul Sănătăţii a răspuns: “Nu putem vorbi de un număr de cazuri la un anumit platou. Vorbim de o agresivitate a acestui virus în interiorul unui număr de cazuri. Dacă avem un număr mic cu foarte multe cazuri de Terapie Intensivă, atunci suntem într-un sistem care ne colmatăm. Când avem un număr de cazuri mari, dar avem asimptomatici sau trataţi în secţiile de boli infecţioase, atunci putem relaxa şi terapia intensivă cea care în acest moment consumă şi efort, consumă şi resursă mare şi avem şi decese. Nu avem un număr efectiv, avem o aşezare în transmiterea în comunitate. Acela va fi momentul în care vom vedea platoul”.

Bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere. Alte 9.714 de îmbolnăviri - cel mai mare număr de la debutul pandemiei - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a 37.685 de teste. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 276.802, potrivit datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 121 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.014 pacienți - un nou record absolut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22