Nereguli in cazul transferului unor elevi de clasa a IX-a, in judetul Suceava. Ministerul Educatiei sesizeaza organele de urmarire penala

P.c. | 17.08.2015

Pe aceeași temă

Corpul de Control al ministrului Educatiei a descoperit, in urma unor controale efectuate zilele trecute, ca peste 300 de elevi din Suceava au fost transferati, inainte de a incepe clasa a IX-a, in licee unde ultima medie de admitere a fost mai mare decat notele obtinute de acestia. Ministerul Educatiei a propus cercetarea disciplinara a membrilor Comisiei si sesizarea organelor de cercetare penala, relateaza Hotnews.
 
 
"Am aprobat raportul Corpului de Control cu aceste masuri, astfel ca vor fi sesizate organele de urmarire penala", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.
 
 
Ministerul Educatiei a anuntat la finalul saptamanii trecute ca verifica transferurile elevilor care intra in clasa a IX-a, in judetele Suceava, Prahova, Bihor, Braila si Neamt. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca membrii Corpului de Control au finalizat raportul transferurilor din judetul Suceava. Raportul arata urmatoarele:
 
 
"au fost depuse 523 de cereri de transfer, carora li s-au adaugat 7 cereri, dupa expirarea termenului.
au fost aprobate 386 de cereri, dintre care doar 38 au indeplinit criteriul de medie. 12 cereri au fost aprobate pe baza situatiei de tripleti sau gemeni, 2 cereri au fost pentru vocational, cu respectarea prevederilor legale, si alte 2 cereri au fost pentru cazuri medicale severe. 
aceste 54 de cereri sunt considerate justificate de Corpul de Control, iar restul de 332 nu au nicio justificare", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei.
 
 
 
 
Sorin Cimpeanu a precizat ca "masurile propuse de Corpul de Control sunt cercetarea disciplinara a membrilor Comisiei pentru incalcarea prevederilor legale si sesizarea organelor de cercetare penala privind savarsirea unei posibile infractiuni de abuz in serviciu in legatura cu modalitatea de aprobare a transferurilor elevilor dupa repartizarea computerizata". 
 
 
"Am aprobat raportul Corpului de Control cu aceste masuri, astfel ca vor fi sesizate organele de urmarire penala", a anuntat ministrul Educatiei.
 
 
Oficialul a declarat ca presedintele Comisiei din Suceava a fost inspectorul scolar general adjunct Cristina Teodorovici. Alte concluzii ale Corpului de Control au fost: "nu au existat consultari intre comisia judeteana si Ministerul Educatiei pentru cazurile speciale de transfer; comisia a introdus criterii de transfer, fara sa solicite avizul Ministerului Educatiei, deci acestea exced reglementarilor legale; exista date care arata ca cel putin un membru al comisiei nu a fost prezent la sedintele comisiei in care s-a discutat aceste situatii". 
 
 
Ca urmare a deciziilor comisiei judetene, au fost transferati elevi cu media de admitere 4:20 in scoli unde ultima medie este peste 6, a mai spus ministrul. 
 
 
Corpul de Control al ministrului Educatiei verifica de asemenea situatia transferurilor din judetele Neamt, Bihor, Braila si Prahova. Rapoartele pentru aceste judete se vor finaliza joi. 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22