Newsweek: Viceprimarul PSD care l-a atacat pe șoferul cu plăcuța suedeză este un fost securist

Laurentiu Gheorghe | 04.09.2019

Viceprimarul PSD din Alexandria, Gică Anghel, (57 ani) a fost ofițer de Securitate înainte de 1990, poziție din care a încălcat drepturile omului, a decis Curtea de Apel București, scrie Newsweek.ro.

Pe aceeași temă

Gică Anghel s-a făcut cunoscut vara trecută după ce un român stabilit în Suedia a condus pe străzile din București cu numărul de înmatriculare M... PSD. Enervat, Anghel a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj jignitor și care conținea și-o amenințare la adresa celui care îndrăznise să facă referire la PSD: ”Frustratul ăla cu mașina din Suedia cu nr. ….PSD, întâi să-i dea mă-sii ..ue că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici numai din câini”, dezvăluie Newsweek.ro. După un timp PSD-istul de Teleorman a șters mesajul.

În sentința din 24 aprilie 2019, atacată deja cu recurs de Anghel, magistrații au constatat că acesta a fost ofițer al fostei Securități, cu gradul de locotenent.

Anterior, el lucrase ca muncitor-tâmplar la Întreprinderea de Construcții Montaj Teleorman, iar în anul 1988 a absolvit Școala Militara de Ofițeri Activi din Ministerul de Interne, arma „INFORMAȚII”, specializarea Contrainformații militare, fiind repartizat, începând cu data de 1 septembrie 1988, la U.M. Turnu Măgurele.

Potrivit Newsweek.ro, CNSAS a descoperit că, în calitate de lucrător al Securității, Anghel a încălcat drepturile omului în două cazuri de militari care au fost urmăriți de către Securitate, după sesizările lui:

B.M. – supravegheat informativ în urma semnalării că „/…/ are manifestări de nemulțumire datorită nerezolvării unor probleme personale, dar că generalizează aceste nemulțumiri făcând afirmații cu conținut denigrator la adresa condițiilor social-politice și economice din țara noastră, fiind semnalat cu comentarii negative la adresa conducerii superioare de partid și de stat.”;

D.I. – supravegheat informativ motivat de faptul că „/…/, în discuțiile purtate cu doi cetățeni din (…) a exprimat totala nemulțumire legată de faptul că a plătit 2.000 lei energia electrică, a adus unele injurii grosolane la adresa organului puterii de stat ce elaborează legile”.

Articolul integral îl puteți citi pe Newsweek.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22