Nicio surpriză. Moțiunile împotriva lui Tudorel Toader și Orlando Teodorovici, respinse la pachet

Laurentiu Gheorghe | 20.03.2019

Deputații au respins, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 126 de voturi „pentru” și 148 „împotrivă”, iar la Teodorovici scorul a fost de 108 la 154.

Pe aceeași temă

Camera Deputaților a votat, miercuri, moțiunea simplă la adresa ministrului Justiției Tudorel Toader. Moțiunea a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeași zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Moțiunea trebuia să fie votată de către deputații pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democrații i-au reproșat ministrului Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanță de Urgență în privința Codului Penal și Codului de Procedură Penală, așa cum a fost stabilit în CEx al PSD. Pe de altă parte, pe 6 martie, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.

Și moțiunea la adresa ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia națională", a picat la votul deputaților.

Deputatii PNL, USR si PMP i-au criticat pe cei care au votat impotriva motiunii, precizand ca romanii vor avea de suferit din cauza masurilor economice luate de ministrul Teodorovici.

Partidele din Opozitie ii reproseaza lui Eugen Teodorovoci OUG 114 ce are efecte dezastruoase asupra romanilor si a bancilor si il acuza ca vrea sa transforme ANRE si ANCOM intr-o pusculita de miliarde de euro a PSD.

Totodata, semnatarii motiunii ii reproseaza lui Teodorovici ca risca sa impinga Romania in pragul unei noi recesiuni.

La dezbaterile ce au avut loc luni, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, s-a aratat indignat de demersurile Opozitiei, acuzandu-i pe deputatii USR, PNL si PMP ca depun motiuni in loc sa munceasca. Dupa ce si-a spus parerea si a ascultat cateva expuneri ale celor care il contesta, Teodorovici a parasit sala inainte ca dezbaterile sa se incheie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22