Niciun candidat nu a câștigat concursul pentru șefia caselor de sănătate județene

Iulian Popescu | 04.03.2016

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va relua concursul pentru cele 42 de posturi de președinte – director general al caselor de sănătate județene, după ce toți candidații au picat examenul organizat pentru ocuparea acestor funcții, scrie cursdeguvernare.ro

Pe aceeași temă

 

Cele 42 de funcții erau ocupate interimar de anul trecut, deoarece contractele de management au încetat pe 30 octombrie, când au fost actualizați indicatorii de performanță, scrie cursdeguvernare.ro

 

Rezultatele examenului

 

Dintre cei 47 de participanți, niciunul nu a trecut de proba scrisă, care i-ar fi dus în etapa finală, interviul.

Un singur concurent s-a apropiat de 50 de puncte, în condițiile în care minimul necesar pentru promovarea concursului a fost de 70 de puncte din 100.

De asemenea, doar 6 dintre concurenți au reușit să obțină peste jumătate din punctajul câștigător.

27 dintre candidați conduc în momentul de față casele de asigurări județene

 

Situația este bizară, în condițiile în care candidații au vechime, la selecția dosarelor făcându-se o triere în funcție de specializările postuniversitare și experiență, mai scrie cursdeguvernare.ro:

 

  • Pregătirea profesională și experiența necesare executării operațiunilor specifice postului
  • Pregătirea de bază: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență
  • Pregătire complementară/managerială în domeniul de activitate al candidatului sau în sistemul de sănătate: cursuri de perfecționare/specializări/competențe/master/doctorat
  • Vechime în specialitate – minim 7 ani
  • Activitate desfășurată în funcții de conducere – minim 5 ani

 

Interimarul de la Casa de Asigurări de Sănătate București: 3,0 puncte din 100

 

Actualul președinte interimar al Casei de Asigurări de Sănătate București, Lucian Vasile Bara, a obținut doar 3,0 puncte la concurs.

Vasile Bara a fost numit interimar de Vasile Ciurchea și dorea să conducă această instituție cu buget de peste un miliard de euro.

 

Bara este medic și economist (diplome de licență), are un doctorat în medicină veterinară, a fost asistent universitar la Facultatea de Protecția Mediului de la Universitatea Oradea.

 

A venit la București în 2014, pentru a fi consilier personal al ministrului Agriculturii Daniel Constantin. În același an s-a transferat la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

La CNAS, într-un an de zile a fost pe rând director adjunct și director plin în Direcția Generală Monitorizare, Control și Antifraud, respectiv Direcția Control și Monitorizare CAS și Furnizori, mai scrie cursdeguvernare.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22