Nicolae Banicioiu: Maririle salariale din sanatate, necesare pentru a stopa exodul medicilor

M. B. | 19.08.2015

Pe aceeași temă

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri că măsura de creștere a salariilor în sănătate a fost adoptată pentru a stopa exodul medicilor, și speră ca ceilalți bugetaro să înțeleagă că este o situație de criză ce trebuia rezolvată urgent , scrie Agerpres.

 

"În contextul în care s-a vorbit ani la rând de hemoragia de cadre medicale din România spre alte țări europene, creșterea salariilor pentru toți angajații din sistemul de Sănătate este una dintre soluțiile pe care Guvernul a luat-o pentru a trata o situație de urgență din sistem. Nu vorbim despre un serviciu făcut personalului din Sănătate, ci de un drept pe deplin meritat, ținând cont de responsabilitatea pe care oamenii aceștia o au, dar și de anii grei pe care i-au parcurs atât în formarea profesională, cât și în activitatea practică”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

 

Măsurile sunt necesare, a mai spus Bănicioiu, pentru a-i menține pe medici în țară: "Vorbim, în fapt, de o situație tratată cu celeritate de Guvern, de o decizie asumată, prin care noi ne asigurăm că sistemul va funcționa în parametri cât mai buni pe viitor. Țin să subliniez că nu vorbim doar despre o creștere salarială, ci și de angajarea din partea Guvernului a unor decizii menite să sprijine concret personalul medical din țara noastră”, a explicat minsitrul Sănătății.

 

Făcând aluzie la cererile altor categorii de bugetari care solicită măriri similare celor acordate în sănătate, dar pentru care nu sunt bani la buget, Bănicioiu a spus că speră ca angajații din sectorul public să fie solidari cu personalul medical: ”Consider că va fi foarte important semnalul pe care îl dă societatea în aceste zile față de soluțiile identificate de Guvern în dialog cu partenerii sociali. Nu mai vreau să trăim vremuri în care categorii mari de bugetari erau asmuțite una împotriva celeilalte. Sper că românii, în general, și angajații din sistemul public, în particular, vor fi solidari cu personalul din sistemul de Sănătate”, a afirmat Ministrul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22