Nicolae Ciucă a amânat evaluarea miniștrilor până la sfârșitul lunii iunie

Redactia | 25.05.2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, că a amânat evaluarea planificată la 6 luni a miniștrilor din Guvern pentru sfârșitul lunii iunie.

Pe aceeași temă

Mai întâi trebuie finalizate jaloanele și țintele asumate din PNRR prin care vor fi accesate fondurile europene alocate României. De acestea depinde și evaluarea miniștrilor coordonatori de reforme.

„Astăzi se împlinesc 6 luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanț astăzi, pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârșitul lunii iunie, din motive și argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea și practic primul semestru al acestui an.

Am convenit la nivelul coaliției ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele 6 luni de guvernare să fie prelungit până la sfârșitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să-și îndeplinească obiectivele asumate exact așa cum sunt ele prevăzute în documentele formale.

Aici vă rog să acordați atenția cuvenită, pentru că, așa cum a rezultat din ultima întâlnire a comitetului interministerial sunt în curs de derulare o serie de demersuri prin care până la sfârșitul acestei luni să putem să înaintăm prima cerere de finanțare.

Săptămâna viitoare, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va transmite cererea către Bruxelles.

De cealaltă parte, până la sfârșitul lui iunie avem obligația să finalizăm cele 58 de apeluri din 69, ca atare este foarte important și de aceea am amânat această evaluare pentru finele lunii iunie, pentru că va depinde de îndeplinirea acestui obiectiv.

Este foarte important să transmitem mesajul de concentrare a întregii activități a guvernului pe realizarea și finalizarea întregului cadru procedural și a mecanismelor necesare, astfel încât să putem să accesăm fondurile alocate de către UE atât prin Cadrul Financiar Multianual cât și prin PNRR”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22