Nicolae Ciucă a explicat de ce nu a mers și Florin Cîțu în Ucraina împreună cu el și Marcel Ciolacu

Redactia | 27.04.2022

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, într-o conferință de presă, absența președintelui Senatului, Florin Cîțu, din delegația care a mers ieri în vizită în Ucraina.

Pe aceeași temă

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, într-o conferință de presă, absența președintelui Senatului, Florin Cîțu, din delegația care a mers ieri în vizită în Ucraina. Ciucă a spus că a fost vorba despre două vizite planificate separat.

 „Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegație, sigur, condiționați fiind de măsurile de protecție și securitate din Kiev și din localitățile unde am fost”, a explicat el.

 Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Ciucă a precizat că a vizitat Kievul la invitația premierului Ucrainei, Denis Șmihal.

 „Vizita a fost stabilită pe canale diplomatice, prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproximativ două săptămâni”, a mai spus Ciucă.

 icolae Ciucă a vizitat Ucraina împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Ei s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

 Inițial, Marcel Ciolacu spunea că va merge în Ucraina împreună cu Florin Cîțu.

 „Este stabilit în acest moment și traseul și mare parte dintre întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât și președintele Senatului. Cel puțin diplomatic, este corect să ai o abordare comună și o să mergem împreună”, spunea Ciolacu atunci când a fost anunțată vizita.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22