Nicolae Ciucă, ales președinte al Senatului la o zi după ce a demisionat din funcția de premier

Redactia | 13.06.2023

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost ales în funcția de președinte al Senatului. Acesta a fost ales cu 88 de voturi „pentru”, fiind propus de către PNL și susținut de către Coaliție.

Pe aceeași temă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost ales marți dimineață președinte al Senatului pe repede înainte cu 88 de voturi „pentru” ale coaliției și 16 „împotrivă”.

Plenul Senatului a fost reunit în această dimineață într-o ședință pentru alegerea viitorului președinte. PNL l-a propus pentru șefia Senatului pe președintele partidului, Nicolae Ionel Ciucă. În timp ce USR a propus-o pe Anca Dragu. Restul partidelor parlamentare nu au avut o propunere pentru viitorul președinte al Senatului.

Până în prezent Senatul a fost condus interimar de către Alina Gorghiu din partea PNL, după ce în 29 iunie 2022 Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului.

 „Doresc să vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră de încredere și să vă asigur că din această poziție împreună cu dumneavoastră vom continua să desfășurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul Coaliției și la sprijinirea întregii activități guvernamentale. Avem proiecte care nu fac altceva decât să continue să modernizeze și să dezvolte România pentru asta trebuie să ne desfășurăm activitatea și să găsim soluțiile astfel încât să facilităm din punct de vedere al procesului legislativ tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de țară”, a transmis Nicolae Ciucă imediat după ce a fost votat președinte al Senatului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22