Nicolae Ciucă despre posibila alianță electorală PSD-PNL: Nu vă pot răspunde acum

L. G. | 16.03.2023

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că nu s-a discutat în partid o eventuală alianță cu PSD pentru următoarele alegeri, după modelul USL: „Nu are rost să speculăm”, a mai spus el.

Pe aceeași temă

„Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere, ne vom consulta filialele și, în final, pe orice decizie, vom avea susținerea de la nivelul fiecărei filiale”, spune Nicolae Ciucă, despre eventualitatea ca la următoarele alegeri PNL să candideze pe listă comună cu PSD, potrivit Mediafax.

„Nu are rost să speculăm”, a continuat el.

Întrebat dacă după experiența USL, „ar mai risca PNL o alianță cu PSD”, liderul liberal a spus: „Nu vă pot răspunde acum”.

Liderul PNL a fost întrebat despre alianța electorală după ce miercuri seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că își dorește ca și după 2024 să poată funcționa actuala coaliție de guvernare, sugerând că PSD ar putea chiar forma o alianță cu liberalii. Mai mult, Ciolacu nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă în funcția de premier.

“E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a explicat liderul PSD.

Întrebat dacă există semnale în PNL că ar fi interesat de această variantă, Ciolacu a răspuns: “Am avut anumite discuţii cu primul-ministru. Ele nu au fost transferate în acest moment în josul partidului”.

Chestionat la Digi24 dacă se vede candidând la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă premier, Marcel Ciolacu a spus că nu este exclus nici acest scenariu.

„Nu e exclus dar nu este simplu, în primul rând pentru că un partid mare precum PNL nu ar accepta să nu aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale. În schimb, eu în PSD am schimbat regulile, la noi candidatul pentru președinție va fi ales (…) Vom analiza cum mergem mai departe împreună. Ce este sigur e că pentru România a fost cea mai bună această coaliție”, a comentat Marcel Ciolacu.

USL (Uniunea Social Liberală) a fost alianța formată de PNL și PSD, împreună cu UNPR și PC (partid fondat de Dan Voiculescu), în anul 2011 și care a câștigat alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22