Nicolae Ciucă după ratarea intrării în Schengen: Nivelul relațiilor diplomatice cu Austria va scădea

L. G. | 09.12.2022

Premierul Nicolae CIucă a anunţat, vineri, că România continuă toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi se caută soluţii cu instituţiile europene.

Pe aceeași temă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că, după votul din Consiliul JAI, ”nivelul relaţiilor diplomatice cu Austria va scădea”, dar demersurile pentru intrarea în Schengen vor continua. 

”În continuare, aşa cum am discutat cu preşedintele României, cu preşedintele PSD, vom continua toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen, pentru a ne îndeplini obiectivul naţional. Este nevoie să continuăm acest demers, din respect pentru români”, a afirmat Nicolae Ciucă.  

Acesta a precizat că se caută soluţii.

”În acest moment, se discută cu instituţiile europene şi cu Preşedinţia cehă pentru a putea să identificăm care sunt soluţiile imediate care pot fi luate. De asemenea, discutăm cu partea suedeză, pentru că urmează să preia Preşedinţia de la Cehia şi să analizăm, de asemenea, oportunitatea repunerii pe agenda Consiliului a deciziei de aderare”, a mai afirmat premierul.  

Potrivit acestuia, ”în acest moment se discută la nivelul Ministerului de Externe şi cu instituţiile europene care ar putea fi soluţiile şi demersurile care să ducă la o decizie favorabilă, altfel, să repunem pe agendă subiectul”.  

”În condiţiile în care Austria îşi menţine decizia politică de a nu fi de acord cu aderarea României, nu cred că este oportun să înaintăm un termen faţă de care să ne raportăm”, a mai afirmat Ciucă.  

Premierul a făcut apel la unitate şi a precizat că nu se caută vinovaţi în interior.

”Fac apel în continuare la tot ceea ce înseamnă o abordare decentă şi unitară pentru demersurile pe care urmează să le facem, în momentul în care afirmăm că s-au luat toate măsurile, s-au făcut toate demersurile pentru a putea să îndeplinim acest deziderat, nu căutăm vinovaţi în interior pentru că nu facem altceva decât să dăm satisfacţie celor care s-au opus aderării noastre”, a mai transmis premierul. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22