Nicolae, la Euronews: O persoană coruptă nu trebuie arestată. Asta e răzbunare, abuz, corupție

Dora Vulcan | 05.02.2018

Senatorul PSD Șerban Nicolae spune într-un interviu acordat Euronews că arestarea unei persoane corupte reprezintă o modalitate prin care procurorii își arată puterea, iar ”acest lucru nu este un sistem judiciar, aceasta este răzbunare, aceasta este o luptă politică, acesta este un abuz, aceasta este de asemenea corupție.”

Pe aceeași temă

 

 

”Comisia Europeană și Consiliul Europei sunt preocupate de ceea ce consideră drept drum înapoi în lupta împotriva corupției. Dar Bucureștiul este hotărât să continue reformele controversate”, scrie Euronews, pe site-ul său, în deschiderea interviului cu Șerban Nicolae.

 

”În timp ce liderul PSD, Dragnea nu a răspuns la solicitarea Euronews, pentru un interviu, șeful senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a fost de acord să vorbească”, mai scrie Euronews după un subtitlu în care este citat Șerban Nicolae care spune că ”Ea (șefa DNA) trebuie să plece”. 

 

Nicolae, spune Euronews, a declarat că DNA este legată de serviciul secret al României:

 

„Dacă faci o investigație folosind protocoale secrete, (folosind) echipe comune de procurori cu ofițeri din serviciile secrete, acest lucru este profund ilegal, acesta este un abuz, acest lucru este ca un cancer al societății și subminează credibilitatea justiției, mai ales în lupta anticorupție."

 

Prin folosirea acestor aceste tactici, spune Nicolae, Laura Kövesi și-a subminat credibilitatea ca șef al DNA:

 

"Dacă ea consideră că nu a făcut nimic rău prin utilizarea protocoalelor secrete sau a regulilor secrete de procedură, ar trebui să plece", mai spune Nicolae, introducând astfel, ca sigură, în discuție folosirea protocoalelor secrete DNA-SRI.

 

Nicolae a dezavuat tacticile agresive ale DNA dinaintea judecății, arestările făcute - de săptămâni și chiar luni - înainte de proces, omițând să spună că arestările nu sunt decise de procurori ci de judecători: 

 

"Dacă ai o persoană coruptă, un înalt demnitar, nu trebuie să arestezi acea persoană”, dă lecții Nicolae. ”Trebuie să obții dovezi. Arestarea preventivă (dinaintea procesului) nu este o sancțiune. Este o modalitate de a arăta puterea procurorilor, este ca o judecată stradală ", spune Nicolae. "Dacă oamenii văd un politician de rang înalt încătușat în fața camerei, în mijlocul nopții, unii oameni simt un fel de satisfacție, ca în Roma antică a gladiatorilor din arenă. Dar acest lucru nu este un sistem judiciar, aceasta este răzbunare, aceasta este o luptă politică, acesta este un abuz, aceasta este de asemenea corupție ", a declarat Șerban Nicolae

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22