Nicolaescu: PNL nu are motive sa conteste numirea lui Ilie Sarbu la Curtea de Conturi

Tudor Despina | 06.10.2015

Liberalii nu sunt convinsi de raspunsul pe care trebuie sa-l dea in privinta numirii fostului social-democrat Ilie Sarbu la Curtea de Conturi. Daca la inceputul lunii Septembrie, Alina Gorghiu avertiza PSD ca va reclama numirea la Curtea Constitutionala, astazi Eugen Nicolaescu o contrazice.

Pe aceeași temă

 

Numirea lui Ilie Sarbu la Curtea de Conturi a fost tratata de catre PNL cu opozitie, in mod public. La inceputul lunii Septembrie, copresedintele liberalilor era foarte vocala in a contesta aceasta situatie.

 

"Cred că este un moment în care domnul Dragnea și PSD ar trebui să se gândească la un alt candidat, să aibă înțelepciunea să facă o altă propunere și să vină cu o persoană pregătită, cu experiență, asupra căreia să nu planeze niciun fel de suspiciuni și am convingerea că vor înțelege fără să aduc mai multe argumente poziția PNL", spunea atunci Alina Gorghiu.

 

Mai mult, ea avertiza ca liberalii vor duce aceasta chestiune la Curtea Constitutionala:

 

"Dacă nu va înțelege că la Curtea de Conturi este nevoie de o persoană cu bună reputație și că în opinia fiecăruia este faptul că ar exista cel puțin o incompatibilitate morală (n.r. în cazul lui Ilie Sârbu) între calitatea de urmărit penal și cea de membru al Curții de Conturi, atunci îi informez pe cei din PSD că vom vota împotriva acestei numiri și o vom contesta la Curtea Constituțională dacă până la urmă se va face".

 

Liberalii nu vad motive de contestatie

 

Totusi, astazi, se pare ca liberalii nu mai par atat de convinsi de contestatia la CCR, dupa cum arata liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor. Potrivit lui Eugen Nicolaescu, liberalii nu pot contesta acum numirea lui Sarbu la Curtea de Conturi pentru ca, spune el, nu au motive sa o faca.

 

"Am cautat si cautam argumente de neconstitutionalitate. Pana in acest moment, toti juristii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de raspuns pozitiv. In consecinta, in acest moment, nu putem contesta, ca nu avem motive si numai ca sa ne aflam in treaba nu o facem", a spus liberalul, citat de Hot News.

 

In 16 Septembrie, Ilie Sarbu era numit de Parlament pe functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit din Curtea de Conturi si consilier de conturi.

 

Votul inregistrat in plenul reunit al celor doua camere a fost de 290 de voturi “pentru” si 108 “impotriva”, Sarbu urmand a ocupa functia de consilier de conturi pe durata ramasa din mandatul de noua ani inceput de Ioan Anton la 15 Octombrie 2011.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22