Nicolicea: Iohannis ar putea fi obligat să o revoce pe Kovesi, după motivatia deciziei CCR

Redactia | 30.05.2018

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a spus, miercuri, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca este conflict constitutional intre presedinte si ministrul Justitiei pe tema revocarii Laurei Codruta Kovesi, ca in functie de motivarea CCR, seful statului ar putea fi obligat sa o revoce pe sefa DNA.

Pe aceeași temă

   

 

"Sunt mai multe, de la obligatia de a emite decretul de revocare pana la refacerea motivarii, stiti ca domnul presedinte a avut o motivare bazata pe oportunitate, ceea ce nu e de acceptat. La final, ceea ce scrie CCR negru pe alb masuri de rezolvari. Dupa cum stiti, Curtea a admis existenta acestui conflict, dar nu ne-a precizat nimic cu privire la modalitatea de solutionare a conflictului. Nici in sensul pe care l-a spus, nici in sens contrar. Curtea, cand va publica motivatia, considerentele, acolo vom gasi si dezlegarea conflictului", a spus Eugen Nicolicea, informează Ziare.com

 

Curtea Constitutionala a decis ca exista un conflict institutional, dupa ce Guvernul a sesizat un posibil conflict intre Executiv si Presedintie, ca urmare a faptului ca presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA.

 

Curtea Constitutionala a admis, cu majoritate de voturi, ca exista un conflict intre presedinte si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, din cauza refuzului sefului statului de a o revoca din functie pe Laura Codruta Kovesi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22