Nicușor Dan: USR este ținta unui linșaj mediatic. AEP a solicitat lamuriri tuturor partidele

Vlad Toma | 16.02.2017

Nicușor Dan, liderul USR, explica situația partidului său, in urma acuzațiilor apărute în ultimele zile legate de modul în care a fost finanțată campania electorală.

Pe aceeași temă

 

Dan afirma ca atat el cat si USR sunt victimele unui linșaj mediatic “la posturile TV care au o practică îndelungată în denigrare,” in special dupa ce s-au opus ordonantei 13 si legii gratierii.

 

Liderul USR transmite de asemenea ca partidul sau si-a facut publice sursele de finanţare si incearca sa lamureasca acuzatiile aparute in spatiul public.

 

Afirm cu responsabilitate că am respectat legea şi că această campanie dusă împotriva noastră este pentru a ne murdări. Nu cred că e întâmplător faptul că, în condiţiile în care Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat clarificări de la toate partidele politice, aşa cum admite public, se vorbeşte doar despre noi. AEP a decis rambursarea către USR a 500 000 de lei, din suma de aproximativ 650 000 de lei solicitată după campania electorală pentru alegerile locale din Bucureşti, ceea ce înseamnă că, pentru suma returnată, nu au existat niciun fel de neclarităţi. AEP nu ne-a rambursat aproximativ 150.000 de lei pentru patru motive. Pentru fiecare din aceste motive am făcut o contestație,” afirma Dan.

 

Liderul USR explica principalele doua acuzatii facute de Antena 3: „Principala acuzaţie adusă ieri seară de Antena 3 se referă la suma de 90.000 de lei care a fost strânsă prin donații online, printr-o platformă specializată. AEP ne-a reproșat faptul că donațiile ar veni de la o asociație, deși ea era doar intermediarul și al doilea reproş, că această asociație a perceput un comision. În opinia noastră, nu este nimic ilegal. USR a depus documentele care atestă calitatea de intermediar al asociaţiei şi copiile după cărţile de identitate ale donatorilor.

 

O altă acuzaţie se referă la suma de 215.000 lei plăți pentru publicitatea pe Facebook, care ne-a fost restituită integral de AEP, aceasta fiind dovada că sursele de finanţare şi cheltuielile au fost legale şi că documentele prezentate de noi au clarificat nelămuririle AEP.”

 

Dan afirma de asemenea ca firma care a gestionat contabilitatea USB în campania electorală este una serioasa: „Aceasta face parte din reţeaua Nexia International o companie globală de contabilitate şi consultanţă financiară, cu o reputaţie solidă care poate fi confirmată de o simplă căutare pe Google,” mai afirma liderul USR.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22