Nicusor Dan: Atacul la Kovesi, atac la adresa DNA din partea «coalitiei penalilor»

E.b. | 05.10.2016

Nicusor Dan, liderul Uniunii Salvati Romania, a afirmat ca atacurile lansate in ultima vreme la adresa Laurei Codrutei Kovesi reprezinta un atac la adresa DNA ca institutie si, de fapt, la adresa securitatii nationale desfasurat de "o coalitie a penalilor".

Pe aceeași temă

  


In privinta plagiatului, Nicusor Dan sustine ca are incredere intr-o institutie independenta cum este CNATDCU si ca orice teza asupra careia planeaza suspiciuni trebuie "verificata si rasverificata". 

 

Cum comenteaza atacul impotriva lui Kovesi si acuzatiile de plagiat:

 

"Aparent este un atac impotriva unei persoane, de fapt este impotriva unei institutii. Aceasta institutie rezolva o chestiune a coruptiei care tine de securitatea nationala, deci este de fapt un atac la securitatea nationala. Pe care il poarta niste partide care pretind ca pastreaza fiinta nationala si tot felul de vorbe frumoase. Va fi una din temele importante ale acestei campanii electorale - lupta intre un stat in care jutitia functioneaza si o coalitie a penalilor care doresc ca aceste lucruri sa inceteze. In ceea ce priveste fenomenul plagiatului, suntem pentru functionarea unei institutii independente cum pare a fi CNATDCU. Orice teza trebuie verificata si reverificata daca exista suspiciuni", a declarat Nicusor Dan, conform HotNews.ro

 

Despre faptul ca presedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa isi declare macar "simpatia" pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze: "Eu cred ca dl Ciolos are o importanta incredere populara. Cred ca multi romani au vazut in dumnealui o speranta de schimbare si prin asta multi romani asteapta sa continue in fruntea guvernului. Si atunci cred ca mersul logic este ca dl Ciolos sa vina cu proiectele dumnealui si anumite partide care se regasesc in acesta, care au aceeasi idee de dezvoltare sa il sustina declarativ in campanie pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru. Cred ca invers nu este fezabil, dumnealui s-a angajat sa guverneze pe o anumita perioada", susţine Nicusor Dan.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22