Nicușor Dan: Cu un tupeu incredibil, Firea mă acuză de situația termiei din București

Redactia | 18.01.2022

Primarul general Nicușor Dan a răspuns, marți, atacului lansat de Gabriela Firea în privința sistemului de termoficare din București.

Pe aceeași temă

El a acuzat-o pe Firea de „un tupeu incredibil”, după ce, în mandatul ei, „în loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte și tot felul de prostii”.

„Cu un tupeu incredibil, fostul primar Firea mă acuză de situația termiei din București. Să ne uităm din nou la graficul cu alocările de bani pentru termie din ultimii ani. În loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte și tot felul de prostii. Banii care lipsesc din alocare ar fi permis înlocuirea la timp a rețelei. În ceea ce privește fondurile europene pentru termie, nu a fost în stare timp de 4 ani să obțină banii europeni care erau alocați Bucureștiului. Am preluat mandatul cu conturile blocate, cu furnizori neplătiți de 2 ani. Nimeni nu mai voia să lucreze cu Primăria Capitalei”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Acesta precizează că, din punct de vedere tehnic, înlocuirea celor 210 km conducte cu bani europeni nu poate fi făcută înainte de înlocuirea altor 63 km de conducte.

„Toți cei 63 de km au fost alocați de administrația Firea companiei municipale Energetica, care în mandatul Firea a reușit să înlocuiască 7 km! A trebuit mai întâi să deblocăm situația financiară (pentru că nu mai venea nimeni să lucreze cu Primăria) și apoi să scoatem la licitație 40 de km din cei 63 (deoarece altfel, compania Energetica ar fi terminat cei 56 km rămași în 6-7 ani), pe care începem lucrările primăvara asta. Am lăsat 16 km la Energetica, care a făcut 9 km anul trecut. Abia apoi putem lucra la cei 210 km, pentru care atribuirea este în curs. Am semnat pentru asta parteneriatul cu ANAP și cu Banca Mondială”, subliniază Nicușor Dan.

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea (PSD) susține, marți, într-o postare pe Facebook, că Bucureștiul riscă să piardă aproape 300 de milioane de euro din fondurile UE pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare și îl acuză pe Nicușor Dan că „nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22