Nicusor Dan, despre dosarul lui Ponta: Locurile în Parlament, vândute pe bani sau servicii

Vlad Toma | 07.09.2016

Nicusor Dan, liderul Uniunii Salvati Romania, a comentat noul dosar in care Victor Ponta, fostul premier al Romaniei, este acuzat de folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Pe aceeași temă

 

Liderul USR considera ca noul dosar al lui Ponta demonstreaza ca unele locuri in Parlament sunt vandute: "noul dosar în care este cercetat fostul premier PSD Victor Ponta demonstrează cu probe ceea ce ştiam toţi, că locurile în Parlament sunt practic vândute de vechile partide pe bani sau servicii," crede Nicusor Dan.

 

"Ponta a vrut să se afişeze cu Tony Blair pentru a crea alegătorilor percepţia că e un fel de Blair. Şi l-a recompensat pe omul de afaceri care a plătit vizita lui fostului premier britanic cu un loc în Parlament," mai scrie el.

 

Liderul USR considera ca tranzactionarea locurilor a dus la scaderea calitatii Parlamentului: "Această practică prin care locurile în Parlament sunt tranzacţionate de vechii politicieni şi care, până azi, a rămas nesancţionată, a dus la scăderea calităţii Parlamentului şi la creşterea neîncrederii cetăţenilor într-o instituţie fundamentală pentru democraţie. Dar vechii politicieni nu au responsabilitatea consecinţelor faptelor lor asupra societăţii. Piară lumea, puterea lor e mai importantă!"

 

Nicusor Dan concluzioneaza ca PSD reuseste sa corupa tot ce atinge: "Ceea ce este remarcabil în acest caz deschis de DNA este faptul că Victor Ponta a reuşit performanţa să-l implice pe Tony Blair într-un dosar de corupţie. PSD corupe tot ceea ce atinge."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22