Nicușor Dan despre un nou mandat: Îmi doresc să fiu candidatul dreptei, așa cum am fost în 2020

Redactia | 17.08.2023

Nicușor Dan a declarat că își dorește să candideze la alegerile locale de anul viitor, drept candidatul partidelor de dreapta, pentru un nou mandat: „Nu văd vreun motiv să nu continuăm împreună”

Pe aceeași temă

„Eu îmi doresc să fiu candidat şi îmi doresc să fiu candidatul dreptei, aşa cum am fost în 2020”, a declarat Nicuşor Dan la Digi 24, conform News.ro.

Nicuşor Dan spune că „Nu văd un motiv pentru care lucrurile pe care le-am pornit împreună să se întrerupă”. El mai afirmă că a trimis la PNL raportul cerut, cu stadiul obiectivelor sale, pentru a nu-i retrage sprijinul politic, dar că nu a primit niciun răspuns la cele „zece subiecte de care organizaţia PNL Bucureşti era preocupată”.

Nu a primit însă niciun răspuns de la PNL Bucureşti: „Mi-am exprimat disponibilitatea de a avea o discuţie despre cum să continuăm să colaborăm pe marile proiecte ale Bucureştiului”.

„Eu văd lucrurile aşa: PNL şi USR-ul au avut un candidat comun şi au avut un proiect politic comun în alegerile locale din 2020. Ulterior, s-au alăturat şi Partidul Mişcarea Populară şi au făcut o majoritate în Consiliul General.

Pe parcursul realizării acestui mandat pe care publicul de dreapta din Bucureşti ni l-a dat, au apărut aceste preocupări pe zece teme punctuale ale Partidului Naţional Liberal, la care eu am răspuns. Nu văd un motiv pentru care lucrurile pe care le-am pornit împreună să se întrerupă”, a adăugat Nicuşor Dan.

PNL București ezită să-l mai susțină

Reprezentanţii PNL Bucureşti i-au cerut lui Nicușor Dan, în luna februarie, să îndeplinească o serie de obiective, într-un termen de şase luni, pentru a-i menţine sprijinul politic.

Liberalii au solicitat începerea execuţiei lucrărilor la minim două tronsoane din reţeaua de termoficare, finanţate din proiectul de 1,6 miliarde lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a crea posibilitatea fazării pentru exerciţiul financiar actual.

Totodată, ei au cerut ca lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea să ajungă măcar la 50% execuţie (inclusiv plăţi) până pe 31 iulie, iar circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica să se deschidă până pe 31 iulie.

Pe lista liberalilor s-au mai regăsit publicarea primei variante din masterplanul pe biciclete, datoriile curente la serviciul de transport public să nu depăşească contravaloarea facturilor STB pe ultimele 2 luni, subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane lei pentru planul de recondiţionare a flotei de transport public și deblocarea autorizaţiilor de taximetrie.

Liberalii au mai solicitat prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare, care să conţină termene clare de execuţie şi bugetele aferente; digitalizarea măcar a unui serviciu public important până pe 31 iulie; reorganizarea Primăriei Municipiului Bucureşti pe criterii de eficienţă şi performanţă administrativă; respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte transparenţa, prin punerea în dezbatere publică a proiectelor Consiliului General; amenajarea şi readucerea într-o "situaţie de bun simţ" a parcurilor aflate în administrarea municipalităţii, în special Cişmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului şi Izvor; finalizarea consolidării clădirilor demarate în mandatul precedent; demararea execuţiei lucrărilor de consolidare şi restaurare pentru minim 10 clădiri emblematice din Bucureşti; actualizarea bazei de date aferente PUG.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii PNL Bucureşti au cerut realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare şi prioritizare a lucrărilor publice, din care să reiasă clar etape, bugete, responsabilităţi şi termene de realizare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22