Nicusor Dan explică de ce are nevoie de Uniunea Forțelor Locale pentru a candida ca independent

Laurentiu Gheorghe | 21.01.2020

Candidatul USR la Primăria Capitalei, Nicusor Dan, spune că partidul Uniunea Forțelor Locale a fost înființat pentru a avea un vehicul politic care sa-i sprijine candidatura la Primărie.

Pe aceeași temă

Nicusor Dan susține că a avut nevoie de acest vehicul politic ”în ipoteza în care o alianta politica doreste sa sprijine candidatura mea la Primarie si conditioneaza sprijinul de prezenta numelui aliantei pe buletinul de vot alaturi de numele meu”.

G4Media.ro a dezvăluit, marți, în exclusivitate, că Nicușor Dan și-a făcut partid și că a confirmat informația răspunzând la o întrebare din partea membrilor biroului municipal al USR.

Comunicatul lui Nicușor Dan cu privire la Uniunea Forțelor Locale:

”Informatia aparuta astazi nu are de-a face cu situatia politica pe care o stim cu totii. Sunt un candidat independent la Primaria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opozitie pentru sustinerea candidaturii sale si care a obtinut deja sprijinul USR-ului.

Uniunea Fortelor Locale (UFL) este un partid politic constituit in urma cu un an de trei persoane care imi sunt apropiate si care s-au aratat dispuse sa colaboram in ipoteza in care acest vehicul politic imi este necesar.

O posibila utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza in care o alianta politica doreste sa sprijine candidatura mea la Primarie si conditioneaza sprijinul de prezenta numelui aliantei pe buletinul de vot alaturi de numele meu. Printr-o alianta si cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru in niciunul din partidele aliantei dar prin alianta extinsa cu USR pot sa-mi alatur numele aliantei pe buletinul de vot.

Am comunicat in modul cel mai transparent aceasta posibilitate lui Dacian Ciolos cand am discutat de o posibila sustinere din partea Aliantei USR PLUS, ca raspuns la obiectia ca numele meu pe buletinul de vot nu ar „trage” lista de consilieri al partidelor care ma sustin si, mai departe, aceasta posibilitate a fost comunicata organelor de conducere ale Aliantei.

In concluzie, vorbim de o solutie tehnica la o problema tehnica. Daca se va pune vreodata problema de activa intr-un partid, fiti siguri ca va voi informa”.

Context: Tribunalul București a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalității juridice și înscrierea partidului Uniunea Forțelor Locale în Registrul partidelor politice.

UFL a fost înființat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache.

Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat pe data de 7 decembrie candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei.

”Nicușor Dan a spus aseară (luni – n. red.) în Biroul Municipal al USR București că înființarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din București, astfel încât noul partid să poată încheia o alianță electorală cu USR și PLUS, iar el să poată fi susținut de Alianță în cursa pentru Primăria București”, a explicat pentru G4Media.ro un membru al conducerii USR București.

Potrivit legii, un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susținut de un partid sau de o alianță politică.

Numele său nu poate apărea pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianțe, iar respectivul partid sau alianță nu poate deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22