Nicușor Dan face bilanțul administrației Gabrielei Firea în Captială: Zero plus zero egal zero

Redactia | 23.06.2020

Mandatul Gabrielei Firea poate fi redat în 20 de cuvinte: „zero plus zero egal zero”, spune candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

Pe aceeași temă

„Se împlinesc 4 ani de când Gabriela Firea a depus jurământul la preluarea funcției, jurământ pe care l-a încălcat. Mandatul său și al PSD-ului în București îl reprezintă o serie nesfârșită de angajări pe criterii de cumetrie, de cheltuieli inutile pe șușanele și kitchuri, încercări repetate de distrugere a patrimoniului Bucureștiului și a spațiilor verzi, încercări de reducere la tăcere a vocilor critice direct sau indirect, cum a fost 10 august 2018. Au fost 4 ani în care administrația Firea și-a bătut joc de bucureșteni. Și dacă n-ar fi fost consilierii opoziției, probabil că sume și mai mari din bugetul primăriei s-ar fi risipit”, a spus marți Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută la capătul Pasajului Colentina, ieșirea din București spre Voluntari, alături de Violeta Alexandru, președintele PNL București, Ciprian Ciucu, președintele PNL Sector 6 și consilierul general Stelian Bujduveanu.

El a precizat că s-a ales locaţia conferinţei la confluenţa dintre Bucureşti şi Voluntari pentru că, „aşa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul CJ Teleorman, aşa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureştiul pe modelul Primăriei Voluntari”, condusă de soţul ei, Florentin Pandele.

„O să fac foarte scurt un bilanț, dar oare ce poate să fie semnificativ decât zecile de mii de bucureșteni care nu au apă caldă de două săptămâni și nimeni nu vine să le spună când va înceta această situaţie. Ăsta este în 20 de cuvinte bilanțul administrației Firea. Foarte pe scurt, revoluția în trafic - zero, mari parcări la intrarea în oraș - zero, benzi unice pentru autobuze - zero, semaforizare inteligentă - zero, piste de biciclete - zero, registrul spatiilor verzi- zero, RADET - faliment, Termoenergetica - aproape faliment, stații de monitorizare a poluării - zero, STB - aproape faliment. spitalul metropolitan - zero,, noua Polivalentă - zero, noi creșe - zero, noi gradinite - zero, noi școli - zero. Total? Zero+zero=zero”, a declarat Nicușor Dan.

El a adăugat că RADET este în faliment iar compania municipală Termoenergetica – aproape de faliment, la fel ca Societatea de Transport Bucureşti, care „şi-a pus garanţie (…) sediile şi sute de autobuze”.

„Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite, dar nu se poate: de bilanţul real al guvernării sale şi al PSD şi de sigla PSD pe care o poartă în spate. Ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea, ar vrea ca bucureştenii să uite că a organizat un târg de Crăciun pentru a împiedica protestatarii să protesteze paşnic împotriva Guvernului în Piaţa Victoriei şi, când ei totuşi s-au strâns, a solicitat Guvernului să-i disperseze. Ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu şi Speranţa Cliseru, atunci prefectul Capitalei, au fost în dispozitivul de la 10 august, când bucureşteni paşnici au fost bătuţi de Jandarmerie”, a declarat Nicuşor Dan.

„‘Cui nu-i place să plece din Bucureşti’. Ăsta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureştiului l-a adresat bucureştenilor. Eu cred că e mai simplu să plece primarul din Bucureşti. Oricum, nu a venit în Bucureşti decât în vizită, nu a locuit o singură zi în Bucureşti, nu a stat în trafic, pentru că primarul când vine e acompaniat de Poliţia Locală, care-i deschide intersecţiile (…), nu are nicio legătură cu acest oraş”, a mai declarat Nicuşor Dan.

El le-a transmis partidelor de opoziţie că datoria lor este să scape bucureştenii de „dezastrul PSD-Firea”.

Conferința lui Nicușor Dan, desfășurată tot pe spațiul public, nu a mai fost bruiată, după ce la precedentele conferințe el a fost șicanat pe rând de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, dar și de șoferii camioanelor companiei de salubritate din Sectorul 5.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22