Nicusor Dan ii cere Gabrielei Firea sa se delimiteze de conducerea penala a PSD

Dora Vulcan | 22.04.2016

Candidatul USB la primaria Capitalei, Nicusor Dan, ii cere contracandidatului sau de la PSD, Gabriela Firea, sa se delimiteze de conducerea penala a PSD, in urma condamnarii liderului PSD, Liviu Dragnea, la doi ani cu suspendare pentru frauda de la referendumul din 2012.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Astăzi PSD este condus de un preşedinte condamnat defintiv la doi ani de inchisoare cu suspendare, un secretar general condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare şi trei vicepreşedinţi cercetaţi pentru corupţie", a scris Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul, pe pagina sa de facebook. 

El a indemnat-o pe Gabriela Firea daca tot vrea sa faca rea să facă curăţenie, atunci "să înceapă cu propriul partid".

 

"Cine poate crede că doamna Firea, ajunsă primar, ar putea să conducă Bucureştiul într-un mod onest dacă şefii ei de partid sunt condamnaţi penal?", s-a intrebat retoric Nicusor Dan. 

 

 

Condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea ramane presedintele PSD, "la cererea membrilor", care considera ca o retragere a sa ar destabiliza partidul. El a fost acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. Pedeapsa i-a fost majorata fata de prima instanta, care-i acordase doar un an, si cu o marire a termenului de incercare de la trei la patru ani.

 

Potrivit articolului 82 Cod penal, perioada de incercare reprezinta perioada de timp, prevazuta de legea penala, dupa expirarea careia persoana condamnata cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei este reabilitata de drept, daca in limitele acesteia nu a savarsit o alta infractiune si nu s-a revocat masura suspendarii.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22