Nicușor Dan îi cere lui Iohannis să retrimită în parlament legea investițiilor publice

Redactia | 18.12.2018

Nicușor Dan a cerut președintelui să trimită la reexaminare în Parlament legea de aprobare a OUG privind pentru abrogarea unor dispoziţii în domeniul investiţiilor finanţate din fonduri publice.

Pe aceeași temă

”Această lege anulează standardele de cost la investițiile publice, lăsând la latitudinea funcționarilor și a șefilor politici ai acestora costurile investițiilor făcute din bani publici. Legea, în forma adoptată de Parlament, urmează să se aplice și proiectelor făcute din fonduri europene”, spune deputatul în scrisoarea publică adresată șefului statului.

”Anularea standardelor de cost va da liber la furat din banii publici și vom avea din nou știri în care reabilitarea unui drum public va costa de 10 ori mai mult decât prețul pieței și nimeni nu va putea face nimic, deoarece se va fura practic cu legea în mână. Afacerile Teldrum și ale altor companii conectate la banii publici vor înflori, la fel și corupția din zona publică.” spune Nicușor Dan, deputat de București.

În opinia lui Nicușor Dan, argumentul inițiatorilor conform căruia aceste standarde nu au mai fost actualizate de la momentul introducerii ”nu reprezintă un argument credibil, deoarece soluția firească este actualizarea standardelor, nu eliminarea lor totală”.

În scrisoarea trimisă Președintelui Klaus Iohannis, deputatul de București a subliniat și necesitatea ca mecanismul standardelor de cost să fie îmbunătățit pentru a rezolva una dintre problemele importante ale achizițiilor publice: câștigarea licitațiilor, în baza criteriului prețului cel mai mic, de firme care fie nu au capacitatea de a realiza lucrări de calitate, fie, mai grav, nu au capacitatea de a finaliza lucrările contractate.

Potrivit lui Nicușor Dan, ”este nevoie doar de un mecanism funcțional al standardelor de cost, de actualizarea lor constantă în raport cu prețurile pieței, care să prevadă și valori minime, alături de valorile maxime ale investițiilor”, scrie Nicușor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22