Nicuşor Dan: În bugetul 2021 nu-s prevăzute achiziţii de autovehicule, statui, campanii publicitare

Redactia | 15.03.2021

Primarul general Nicuşor Dan spune că în proiectul de buget pentru anul în curs nu sunt prevăzute achiziţii de autovehicule, bani de statui sau campanii publicitare.

Pe aceeași temă

De asemenea, au fost reduse sumele pentru festivaluri.

"Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni şi alte asemenea. Bugetul pentru asemenea evenimente a fost în 2019 de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care îl propunem pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la zece ediţii. (...) Renunţăm la achiziţii de autovehicule - nu este o prioritate. Nu alocăm bani pentru noi statui. (...) Nu alocăm bani pentru campanii publicitare", a precizat edilul general, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul PMB.

El a adăugat că, atunci când şi-a preluat mandatul, Primăria Capitalei avea datorii curente de trei miliarde de lei şi o mare parte din ultimele patru luni le-a folosit pentru a gestiona această situaţie financiară. Nicuşor Dan a menţionat că a existat riscul ca servicii esenţiale să nu poată fi furnizate pentru bucureşteni, din cauza situaţiei financiare.

"Este un buget prin care vrem să ieşim din minciună, din delirul grandoman al fostei administraţii, un buget prin care vrem să facem lucruri concrete, fundamentale. Un buget prin care vrem să stopăm risipa şi să deschidem calea construcţiei, pentru că Bucureştiul are nevoie de construcţie", a punctat Nicuşor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22