Nicușor Dan intervine în scandalul de la Sectorul 1: PSD trebuie să știe că nu are voie să fure

Laurentiu Gheorghe | 29.09.2020

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, intervine în scandalul de la Sectorul 1 declarând că „PSD trebuie să știe că nu are voie să fure, iar dacă totuși o face, să știe că nu-i lăsăm să scape nepedepsiți

Pe aceeași temă

„Așa cum am spus în seara alegerilor, toate voturile trebuie corect numărate, astfel încât rezultatele oficiale să reflecte exact voința bucureștenilor.

E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul în București, inclusiv prin falsificarea de procese verbale. Așa ceva trebuie penalizat sever și sunt alături de colegii mei din PNL și USR PLUS, care solicită renumărarea voturilor acolo unde există suspiciuni de fraudă.

Reamintesc că PSD a încercat și alte metode de a frauda alegerile, inclusiv prin difuzarea de publicitate pentru «realizările» Primăriei Generale conduse de Gabriela Firea, inclusiv în ziua alegerilor, inclusiv după ce Biroul Electoral Municipal a constatat ilegalitatea acestui gen de publicitate.

PSD trebuie să știe că nu are voie să fure! Iar dacă totuși o face, să știe că nu-i lăsăm să scape nepedepsiți!", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, l-a acuzat de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate.

Clotilde Armand a anunțat, marți, că va cere Parchetului General preluarea anchetei privind situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1, caz în care candidata susținută de PNL și USR-PLUS a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către contracandidatul său de la PSD, Dan Tudorache. „Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: «voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.» Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Dan Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la sectorul 1, iar BEC a amânat pentru miercuri o decizie în acest sens.

Polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare, a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale. El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local.

Primarul PSD Daniel Tudorache a susținut însă că acel bărbat era un curier care „avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22