Nicușor Dan: Invităm bucureștenii şi societatea civilă să decidă cum să fie cheltuiți banii publici

Laurentiu Gheorghe | 02.08.2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost adoptat proiectul prin care bucureștenii pot decide asupra modului în care sunt cheltuiți banii din bugetul public.

Pe aceeași temă

„Astăzi am votat un proiect prin care invităm bucureștenii și societatea civilă să decidă asupra modului în care sunt cheltuiți banii din bugetul public. Proiectul de bugetare participativă prevede alocarea anul acesta a unui buget de 2 milioane lei, iar prin intermediul acestei măsuri vor putea fi propuse proiecte de dezvoltare a Capitalei în valoarea maximă de 500 de mii de lei fiecare”, a afirmat Nicușor Dan.

De asemenea, primarul general a spus că a mai fost aprobat un proiect de către CGMB ce permite începerea procedurii de achiziție a 100 de autobuze electrice, din fonduri europene, care va veni în completarea celor 100 de tramvaie, proiect semnat în primăvara acestui an.

„În şedinţa de astăzi a CGMB am reuşit să trecem mai multe proiecte importante pentru Bucureşti, prin care creăm condiţiile pentru modernizarea transportului public, eliminăm cheltuielile inutile şi aducem fonduri suplimentare la bugetul Primăriei Capitalei. Astfel, am reuşit să stabilim un preţ corect pentru autobuzele electrice pe care Primăria Capitalei doreşte să le achiziţioneze pentru mai multe trasee din Bucureşti. Preţul asumat de fosta administraţie era sub valoarea de piaţă, fapt care a dus la ratarea a două licitaţii organizate până acum. Decizia de astăzi ne permite să începem procedura de achiziţie pentru 100 de autobuze electrice, prin fonduri europene, care vor oferi un transport civilizat pentru călători şi care vor fi prietenoase cu mediul. Această achiziţie va completa contractul pentru cele 100 de tramvaie, semnat în primăvara acestui an”, a scris Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Edilul a mai amintit de un proiect ce vizează desființarea companiilor municipale, iar în cadrul ședinței CGMB de luni au fost votate proiectele de hotărâre și lichidare a trei companii municipale.

„Un alt mesaj important pe care l-am transmis a fost determinarea de a desfiinţa companiile municipale şi de a elimina, în acest fel, risipa din banii bucureştenilor. Astăzi am făcut încă un pas în această direcţie, prin votarea proiectelor de hotărâre de dizolvare şi lichidare a trei companii municipale”, a mai spus Dan.

Mai mult, primarul general a precizat că în ședința CGMB a fost actualizată valoarea de piață a contractului pe care Primăria Capitalei îl are cu McDonald’s pentru șase locuri din Capitală, ceea ce va aduce cinci milioane de lei în bugetul Primăriei, anual, față de un milion de lei, așa cum este în prezent.

„Tot astăzi, am votat un proiect prin care invităm bucureştenii şi societatea civilă să decidă asupra modului în care sunt cheltuiţi banii din bugetul public. Proiectul de bugetare participativă prevede alocarea anul acesta a unui buget de 2 milioane lei, iar prin intermediul acestei măsuri vor putea fi propuse proiecte de dezvoltare a Capitalei în valoarea maximă de 500 de mii fiecare. Nu în ultimul rând, menţionez faptul că am actualizat cu valoarea de piaţă contractul pe care Primăria Capitalei îl avea cu McDonald’s pentru şase locaţii din Bucureşti. În urma acestei decizii, în bugetul Capitalei vor intra 5 milioane de lei anual, faţă de 1 milion cât este în prezent”, a explicat Nicuşor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22