Nicuşor Dan: La începutul campaniei am avut un dosar cu Predoiu. Dacă mă atacă, îi răspund

Dora Vulcan | 01.06.2016

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, într-un interviu pentru Gândul, că echipa de campanie i-a pregătit un dosar cu ''tot ce au găsit despre domnul Predoiu'', dar că nu l-a folosit, avertizând însă că va răspunde dacă va fi atacat.

Pe aceeași temă

 

 


''La începutul campaniei am avut un dosar cu domnul Predoiu, pregătit de echipa mea de comunicare, tot ce au găsit despre domnul Predoiu. Nu l-am folosit. Dacă domnul Predoiu mă atacă, eu răspund cum am răspuns ieri. Pe subiectul care mă atacă: m-a atacat cu PSD, i-am arătat contractele cu primăria lui Oprescu pe care le-a făcut firma socrului'', a afirmat Nicuşor Dan într-un interviu pentru Gândul.info, citat de Mediafax.

 

Candidatul USB s-a declarat uluit de ''atactul disproporţionat'' al PNL la adresa sa şi spune că a refuzat propunerea făcută de Cătălin Predoiu (n.r. un sondaj în urma căruia cel mai slab cotat dintre ei să se retragă şi să-l sprijine pe celălalt) ''din respect pentru electoratul USB''.

 

''A fost o chestiune de principiu: această înţelegere ar fi fost o alianţă politică cu PNL, iar exact acei oameni de care vă vorbeam, care în momentul de faţă spun că ne votează pe noi, nu vor să audă nici de o înţelegere nici cu PNL, nici cu PSD. Din respect faţă de alegătorii noştri nu am vrut să facem o înţelegere preelectorală cu PNL'', a explicat Nicuşor Dan.


 
În ceea ce priveşte candidatul cu cele mai multe şanse la câştigarea Primăriei Generale, Nicuşor Dan a nominalizat-o pe Gabriela Vrânceanu Firea: ''Doamna Firea, reprezentantul PSD, cel mai corupt partid din România, are prima şansă să câştige primăria Bucureştiului. Firea este reprezentanta celui mai corupt partid din România, este reprezentanta partidului care a făcut 'marţea neagră', care-i condus de domnul Dragnea, care l-a avut preşedinte pe domnul Ponta, care a avut cinci primari în Bucureşi – toţi cinci sunt urmăriţi penal acum''.

 

El i-a îndemnat pe locuitorii Capitalei să meargă duminică la vot pentru că ''altfel, PSD câştigă Bucureştiul''.

 

''Am votat cu domnul Câmpeanu prima oară. Apoi cu Emil Constantinescu. Am avut buletin de Bucureşti recent, nu am votat decât la prezidenţiale şi la parlamentare în Bucureşti. Am votat de fiecare dată răul cel mai mic. Acum există o opţiune. S-a dovedit că răul cel mai mic este o butaforie care se întâmplă în faţa noastră la televizor. În 2000, în turul doi al alegerilor prezidenţiale am votat cu Ion Iliescu. N-am făcut-o cu inima uşoară, având în spate experienţa anilor ’90, dar a fost un vot conştient împotriva unei direcţii prin care România s-ar fi dus undeva, aşa…'', a povestit Nicuşor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22