Nicușor Dan: Miza alegerilor nu e doar rezolvarea problemelor Capitalei, ci e vorba despre valori

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2020

Nicușor Dan a arătat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată în Parcul Verdi că sistemul corupt instituit de administrația Firea-PSD este cauza problemelor cu care se confruntă bucureștenii.

Pe aceeași temă

„Am ales Parcul Verdi pentru că este emblematic pentru corupția acestei administrații. Am vorbit în toată această campanie de corupție, am vorbit despre caracatița de interese de la Primăria municipiului București, oameni care nu au altă calificare decât a fi din aceeași gașcă cu cuplul Pandele-Firea”, a declarat Nicușor Dan în debutul conferinței sale.

Acesta a oferit mai multe exemple de cazuri corupție ale administrației Capitalei, despre care a vorbit în această campanie electorală: afacerea Parcul Verdi, pentru care PMB a plătit 50 milioane de euro, de zece ori mai mult decât prețul pieței, afacerea celor 100 de tramvaie, în care o firmă turcească a fost favorizată, cu multe abateri de la lege, în fața unei firme românești, afacerea celor 400 de hectare de spații verzi transformate în spații construibile, dar și celebrele companii municipale, care au văduvit bugetul orașului cu 500 milioane de euro.

”De aici vin problemele pe care bucureștenii le simt. Din incompetența și din interesele acestei găști care acționează în interesul propriu și nu în interesul bucureștenilor. (...) Pentru că ei niciodată nu o să apeleze la un specialist. Nici pentru trafic, nici pentru rezolvarea problemei căldurii, nici pentru rezolvarea problemei poluării, nici pentru a discuta cu mediul de afaceri. Pentru că nu sunt în stare”, a subliniat candidatul la Primăria Capitalei.

Campania murdară a PSD

Candidatul de dreapta a arătat că răspunsul PSD la campania onestă, pe date, pe care a propus-o a fost ”un lanț de mizerii, de acuzații nefondate”. Nicușor Dan a arătat că scopul acestei campanii este să acopere cu mizerie tot ce e în jur și să inducă în populație sentimentul că toți sunt la fel corupți.

”Miza alegerilor de duminică este mai mult decât rezolvarea problemelor de viață ale bucureștenilor. E vorba, de fapt, de o luptă de valori. E vorba de o luptă între oameni din București, care doresc dreptate, care doresc onestitate, care doresc ca promovarea în funcția publică să se facă pe profesionalism și nu pe relație de gașcă și o lume care, temporar, a pus mâna pe resursele orașului”, a mai spus Nicușor Dan.

Candidatul la Primăria București a denunțat și campania murdară pusă la cale de Gabriela Firea, prin care bucureștenii sunt sunați pentru a li se transmite mesaje mincinoase. Potrivit candidatului la Primăria Capitalei, aceste telefoane sunt de ordinul miilor și nu fac decât să reia calomniile la adresa sa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22