Nicușor Dan o dă în judecată pe Firea: Nu poate concepe că cineva poate ajuta gratis o altă persoană

Laurentiu Gheorghe | 15.09.2020

Nicușor Dan a spus marți că Asociația Salvați Bucureștiul nu verifică niciodată cine sunt „miile de oameni care vin să ceară ajutorul”. El anunță că o va da în judecată pe Gabriela Firea.

Pe aceeași temă

El a fost întrebat într-o conferință de presă cum a ajuns să ceară Primăriei Sector 4, în numele asociației, să nu îi demoleze casa controversatului om de afaceri Mihai Mitrache, zis „Câine”.

„Am fost acuzat că am ajutat un interlop. Niciodată, la miile de oameni care au venit la noi, nu am făcut investigații cine sunt oamenii care vin să ne ceară ajutorul, nu e obiectul de activitate al asociației noastre. Ne-am uitat doar dacă au dreptate sau nu”, a spus Nicușor Dan.

El a explicat că Mitrache și-a construit casa în parc pe baza unei autorizații date de Primăria Sector 4 în 2013, când primar era Cristian Popescu Piedone, iar primarul actual, Daniel Băluță, a vrut să i-o demoleze.

Nicușor Dan a susținut că demolarea casei construite în parc era ilegală și că a mers la Avocatul Poporului, apoi în instanță, pentru a opri demolarea.

El a respins informația că ar fi primit bani de la Mitrache și a anunțat că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie: „Voi intenta proces civil pentru calomnie primarului Gabriela Firea, care a spus despre mine că am luat bani pentru a ajuta cetățenii în diferite chestiuni. E o afirmație mincinoasă. Eu înțeleg că ea nu poate concepe ca cineva să își dedice câțiva ani ca să ajute cetățenii pentru un principiu. Când faci afirmații mincinoase, trebuie să plătești. Eu am obligația să apăr spațiul public de dejecții revărsate”.

„Un cetățean din Sectorul 4 a fost abuzat de Primăria Sector 4, care i-a demolat ilegal proprietatea, fapt decis de Curtea de Apel. Instanța a decis definitiv că PS4 a abuzat un cetățean. În ce a constat abuzul? Demolarea abuzivă a unei proprietăți. Înainte de a fi demolat, cetățeanul a apelat la mine, parlamentar de București, iar eu am ajutat un cetățean abuzat de autoritate”, a mai spus Nicușor Dan.

Reamintim că Dana Budeanu a publicat luni înregistrări audio în care Nicușor Dan îi cere lui Cristian Zărescu, consilierul primarului din Sectorul 4, să oprească demolarea casei lui Mitrache.

O decizie din 2019 a Tribunalului București în primă instanță a permis demolarea casei și terasei din Orășelul Copiilor, iar Primăria Sector 4 a realizat demolarea pe 1 mai, cu câteva zile înaintea deciziei definitive a Curții de Apel București, care cerea demolarea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22