Nicușor Dan propune desființarea a cinci instituții din subordinea primăriei cu atribuții dublate

Redactia | 05.09.2023

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a pus în dezbatere publică proiectele de hotărâre pentru desființare a cinci instituții din subordinea Primăriei Capitalei, potrivit site-ului Primăriei.

Pe aceeași temă

E vorba despre patru instituții culturale înființate în mandatul Gabrielei Firea, pe care Nicușor Dan le consideră neperformante și cu atribuții dublate de alte centre culturale, plus Centrul de Protecție a Plantelor, care are atribuții similare cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement.

Cele patru instituții culturale care vor fi închise dacă Consiliul general aprobă propunerile lui Nicușor Dan sunt Centrul cultural Lumina, Centrul Dalles, Casa Artelor Dinu Lipatti și Centrul Expo Arte.

Toate cele 96 de posturi din cele cinci instituții vor dispărea dacă proiectele vor fi votate. Multe dintre acestea sunt posturi de conducere. De exemplu, la Centrul Dalles există 8 posturi, din care doar 3 de execuție.

Motivarea primarului general Nicușor Dan pentru desființarea celor 5 instituții:

– Centrul Cultural “Lumina”: 15 posturi. Înființată în 2018, în mandatul Gabrielei Firea. Are același obiect de activitate cu ARCUB.

– Centrul Metropolitan de Educație și Cultură IOAN I DALLES. Înființat în actuala structură în 2019, în mandatul Gabrielei Firea. 8 posturi, din care doar 3 de execuție, restul de conducere. Număr mic de cursuri, volum mic de încasări.

– Casa Artelor „Dinu Lipatti”; 15 posturi, înființată în 2018, în mandatul Gabrielei Firea. Are atribuții similare cu teatrele din subordinea primăriei.

– Centrul de Protecție a Plantelor București; 47 de posturi. Serviciile centrului pot fi realizate de alte instituții din cadrul primăriei, potrivit ALPAB, potrivit proiectului.

– Centrul Cultural EXPO ARTE. 11 posturi. A fost înființat în 2018, în mandatul Gabrielei Firea. Are activitate similară cu ARCUB, altă instituție a primăriei.

Nicușor Dan a invocat și situația economică dificilă a primăriei și nevoia de a realiza economii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22