Nicusor Dan: PSD incearca sa blocheze USR – 24 de contestatii, depuse in 19 judete

Vlad Toma | 31.10.2016

Nicusor Dan, liderul USR, a transmis recent ca PSD face tot posibilul pentru a impiedica USR sa participe la alegerile parlamentare din acest an, anuntand ca au fost depuse 24 de contestatii contra USR, in 19 judete.

Pe aceeași temă

 

Liderul USR a anuntat ca "toate listele de candidati ale Uniunii Salvati Romania au fost admise de Birourile Electorale Judetene, in toate judetele (exceptie: Harghita Senat)."

 

El precizeaza insa ca "au inceput sa curga contestatiile. Sunt 24 pana acum, in 19 judete, si continua sa vina. 3 au fost respinse ieri si azi, celelalte se judeca maine la diferite ore la tribunalele din judete. Contestatiile sunt identice cu cele 8 pe care PSD-ul le-a depus saptamana asta pe listele din diaspora, pe fuziune si pe listele de semnaturi."

 

Nicusor Dan considera ca, prin acestea, PSD incearca sa impiedice USR sa participe la alegeri: "E o incercare nedemocratica a PSD de a bloca participarea USR in alegeri, similara cu incercarea din 2014 de a bloca votul romanilor din diaspora."

 

Liderul USR anunta ca, impreuna cu cateva echipe de juristi, "pregatim concluzii pentru toate contestatiile de maine. Ne vom lupta pana la sfarsit pentru a putea candida cu liste in toate judetele."

 

***

 

Nicusor Dan a declarat zilele trecute ca ca va contesta in instanta decizia BEC de a respinge sigla USR si a afirmat ca Monica Nicoleta Petrut, persoana din Hunedoara care s-a opus la Tribunalul Bucuresti ca USR sa foloseasca sigla USB, ar fi fost reprezentata de un avocat al PSD.

 

Liderul USR a enumerat mai multe contestatii depuse de PSD impotriva USR pana in prezent si a anuntat ca exista informatii ca PSD ar pregati sute de contestatii legate de listele de semnaturi ale USR.

 

Dan a criticat legislatia electorala precizand ca, deoarece aceasta nu este foarte coerenta, este posibil ca in anumite judete reprezentantii USR sa nu poata candida si sa fie blocati prin diferite interpretari ale legii.

 

Biroul Electoral Central a respins zilele trecute semnul electoral al USR, deoarece acesta este asemanator cu cel al USB, in conditiile in care fuziunea dintre USB si USR nu a fusese inca finalizata. Tribunalul Bucuresti a respins contestatia USR la decizia BEC.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22