Nicușor Dan reduce paza Primăriei: Este nepotrivit ca o Primărie să fie păzită ca o cetate

Laurentiu Gheorghe | 24.11.2020

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat marti, că 17 politisti locali din cei 27 care indeplineau rolul de a pazi institutia vor fi in teren impreuna cu ofiterii de la Garda de Mediu.

Pe aceeași temă

Primarul general a dispus ca personalul care asigura paza Primariei sa fie redus de la 27 la 10 persoane. Totodata, acesta a renuntat la paza asigurata pe palierul unde se afla biroul primarului, inclusiv la paza din fata biroului sau, pentru care erau repartizati cinci politisti locali, zilnic.

"Este nepotrivit ca o Primarie, unde cetatenii trebuie sa aiba acces pentru rezolvarea problemelor curente, sa fie pazita ca o cetate. Am promis ca voi folosi personalul din institutiile aflate in subordinea Primariei la activitati cu adevarat utile bucurestenilor. De acum, 20 de politisti locali vor fi pe teren, impreuna cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins ca vor face o treaba excelenta si isi vor putea indeplini misiunea de a asigura o viata mai buna cetatenilor. Eu, personal, nu am nevoie de paza la usa, iar Primaria nu trebuie sa fie o fortareata, ci o institutie deschisa, cu activitate transparenta", a precizat Nicusor Dan.

Acesta a avut o intalnire de lucru cu directorul general al Politiei Locale Bucuresti, pentru eficientizarea activitatii acestei institutii din subordinea Primariei Generale.

In cadrul intrevederii, s-a discutat despre operationalizarea sprijinului pe care Primaria Municipiului Bucuresti il acorda Garzii de Mediu in combaterea incalcarilor de mediu din Capitala. In acest scop, 20 de politisti locali vor incepe foarte curand sa participe la actiuni din teren, in patrule mixte cu personalul Garzii de Mediu, pentru a depista si sanctiona incalcarea legislatiei din acest domeniu. Aceasta contributie a administratiei locale bucurestene la activitatile Garzii de Mediu a fost agreata la intalnirea pe care primarul Nicusor Dan a avut-o cu ministrul Mediului, in urma cu doua saptamani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22