Nicușor Dan s-a întâlnit marți cu Vlad Voiculescu: Am stabilit să ne vedem din nou

Laurentiu Gheorghe | 11.02.2020

Vlad Voiculescu (PLUS) a scris pe Facebook după ce a discutat marți cu contracandidatul USR pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, că nu renunță la alegerile primare pentru desemnarea candidatului comun.

Pe aceeași temă

Susținut de USR București, Nicușor Dan anunțase înainte de discuția cu Voiculescu că dorește un sondaj de opinie pentru a se desemna cel care se va lupta cu Gabriela Firea și că-i propune candidatului PLUS să participe la cel puțin trei dezbateri televizate pentru a prezenta soluțiile pentru București.

„Suntem în competiție, asta este clar, și nu este nimic rău în asta. Propunerea noastră de departajare este cea despre care s-a vorbit deja de nenumărate ori atât în Alianță cât și în public: cea a consultării publice (=alegeri primare) prin care sa fie stabilit candidatul Alianței cât mai rapid, a scris Vlad Voiculescu, după întâlnire, pe Facebook.

Candidatul PLUS precizează că discuția a avut loc la inițiativa lui Claudiu Năsui, președintele USR București.

„Una peste alta, m-am bucurat de întâlnire. Am stabilit împreună să ne vedem din nou până ajungem la cea mai bună soluție pentru bucureșteni. Cred că o să vă placă”, a adăugat Voiculescu.

Înainte de întâlnire, Nicușor Dan scrisese pe Facebook despre temele pe care le va discuta cu Vlad Voiculescu:

„Mă voi întâlni cu candidatul Plus, Vlad Voiculescu, și îi voi propune trei lucruri:

  1. să facem echipă acum și mai ales după alegeri, să contribuie fiecare cu expertiza proprie la planul pentru București;

  2. să mergem la televiziune în fața tuturor bucureștenilor, să dezbatem programele și soluțiile pentru Capitală în cel puțin trei întâlniri (am fi avut până acum aceste dezbateri, dacă nu le refuza);

  3. să comandăm împreună un sondaj de opinie care să fie condus de oameni de știință, sociologi, după o metodologie transparentă și auditabilă, prin implicarea unor case de sondaje de renume internațional”, anunță Nicușor Dan, într-un mesaj pe Facebook.

De asemenea, candidatul susținut de USR București cere o candidatură unică a partidelor de dreapta pentru Primăria Capitalei.

„Sper din toată inima ca oamenii politici din Opoziție să împărtășească dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic la Primăria Capitalei. Este singura soluție pentru a scapă Capitala de corupția și incompetența administrației Firea-PSD”, a mai scris Nicușor Dan.

Cele două partide din Alianța USR-PLUS nu au stabilit încă procedura de desemnare a candidatului pentru primăria Căpitalei. Nicușor Dan își dorește desemnarea în baza sondajelor de opinie, care îl dau favorit, în timp ce Vlad Voiculescu susține organizarea alegerilor primare în București.

****

PNL așteaptă finalizarea unui amplu sondaj de opinie care măsoara mai mulți potențiali candidați printre care Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, Florin Cîțu sau Rareș Bogdan, care a anunțat însă că nu intenționează să candideze la Primăria Capitalei.

Alegerea primarilor într-un singur tur, după ce șansele ca scrutinul să se desfășoare în două tururi sunt aproape nule, deschide calea negocierilor între partidele de dreapta pentru susținerea unor candidați comuni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22