Nicușor Dan vrea să candideze independent la primăria Capitalei și cere opoziției să-l susțină

Redactia | 30.05.2019

Nicușor Dan și-a anunțat intenția de a candida ca independent la Primăria Capitalei și le-a cerut liberalilor și alianței USR-PLUS să-l sprijine.

Pe aceeași temă

Nicușor Dan spune că nici PNL și nici alianța USR-PLUS nu vor susține candidatul celeilalte formațiuni, așa că le propune să-l susțină pe el la Primăria Capitalei. USR-PLUS are deja două nume pentru cursa internă în urma căreia va fi desemnat candidatul: Roxana Wring și Vlad Voiculescu.

”Cred că imediat ce o să se termine toate această nebunie cu probleme naţionale, şefia Camerei Deputaţilor, moţiune de cenzură, eu cred că o să existe înţelepciunea ca opoziţia să vină cu un candidat comun la Primăria Bucureşti şi eu cred că sunt cel mai bun astfel de candidat. Eu vreau să fiu să fiu candidat independent susţinut de partid, respectiv alianţă”, a declarat fondatorul USR la B1TV, preluat de G4Media.ro.

„Gabriela Firea este foarte greu de bătut, nici candidatul alianţei, nici candidatul PNL nu poate să o bată singur. Singura posibilitate este ca opoziţia să aibă cu candidat comun. O să accepte , alianţa să sprijine candidatul PNL? Nu! O să accepte PNL să sprijine candidatul alianţei? Nu! Atunci să sprijine un independent să câştige toată lumea”, a spus Nicuşor Dan.

USR și PLUS au luat decizia de a avea un candidat comun la București iar în cursa pentru desemnarea candidatului vor intra Roxana Wring, de la USR și Vlad Voiculescu, de la PLUS, scrie sursa citată.

Nicușor Dan a mai candidat la Primăria București în 2016, când a ieșit pe locul doi după Gabriela Firea.

Nicușor Dan a fost președinte fondator al USR și și-a dat demisia din partid după alegerea actualului președinte Dan Barna, fost secretar de stat în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș cu care a întemeiat alianța 2020 USR PLUS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22