Noi critici la adresa Charlie Hebdo: Iresponsabil si inconstient

T.d. | 15.01.2015

Pe aceeași temă

Saptamanalul satiric “Charlie Hebdo” este “iresponsabil si inconstient”, considera regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Reactia vine dupa ce publicatia franceza a prezentat noi caricaturi cu profetul Mahomed in cel mai recent numar, potrivit Agerpres.

“Este un comportament condamnabil, iresponsabil și inconștient, principiile fundamentale ale libertății de exprimare fiind responsabilitatea și respectarea religiilor și nu ofensele deliberate”, a afirmat Abdullah al II-lea, potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Regal iordanian și preluat de AFP.

Suveranul a subliniat, totodată, necesitatea ca, “în acest moment, să se dea dovadă de înțelepciune, de spirit de dialog și deschidere, și să se acționeze într-un mod constructiv în numele respectului, compasiunii și al valorilor comune”.

Săptămânalul Charlie Hebdo, al cărui sediu a fost săptămâna trecută ținta unui atac soldat cu 12 morți, a publicat miercuri pe copertă o nouă caricatură cu profetul Mahomed, ceea ce a generat o serie de controverse și critici, în special în lumea islamică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22