Noi decizii ale procurorilor in dosarul cumnatului premierului Ponta

T.d. | 20.02.2015

Pe aceeași temă

Procurorii DNA au dispus retinerea lui Ilie Dragan, director al firmei Grossmann Engineering (administrata de cumnatul premierului Ponta) si punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a lui Liviu Munteanu, in dosarul fraudarii de fonduri europene.

Fata de Ilie Dragan, anchetatorii aduc acuze de constitutire de grup infractional organizat si deturnare de fonduri europene. De cealalta parte, Liviu Munteanu este acuzat de aderare la grup infractional organizat, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.

Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost arestat pentru 30 de zile de procurorii DNA. El este suspect intr-un dosar de frauda cu fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al carei administrator este. De asemenea, procurorii au desfasurat marti dimineata mai multe perchezitii la una dintre firmele lui Hertanu, SC Exfin SRL, fondata de Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta. In prezent, firma este controlata de catre sora si cumnatul premierului, Alexandra si Iulian Hertanu.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, acum cateva zile, ca este pregatit sa faca un pas inapoi daca prezenta sa la conducerea Guvernului ar prejudicia activitatea institutiei, in contextul arestarii cumnatului sau, Iulian Hertanu.

"Daca prezenta mea prejudiciaza, eu fac imediat pasul inapoi. Am avut discutii cu colegii mei, care m-au intrebat ce se intampla. Deocamdata nu stie nimeni ce se intampla", a spus Ponta, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22