Noi probleme penale pentru Radu Mazare

T.d. | 20.03.2015

Pe aceeași temă

Radu Mazare a declarat vineri, la iesirea de la DNA, ca a luat la cunostinta inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu, intr-o cauza ce priveste doua terenuri din statiunea Mamaia.

"Am luat cunoștință că s-a pus în mișcare urmărirea penală pentru terenul de la Castel, vândut în 2004, pentru terenul de la Cazino - ăla pentru care sunt în proces la București, din 2007 (ambele terenuri sunt în stațiunea Mamaia - n.r.), pentru că nu am dat afară funcționarii publici, în 2008, și pentru că Primăria nu a executat o hotărâre de instanță unde noi spunem, eu și cei din subordinea mea, că nu putea fi executată. Asta-i tot - patru bucăți de abuz în serviciu", a spus Radu Mazăre.

La sosirea la DNA, el a afirmat că în cazul celor două terenuri, este vorba despre vânzări stabilite de Consiliul Local (CL) Constanța, evaluate de un evaluator și negociate, "nu sub valoarea evaluării", de către o comisie a CL.

"După ce cetățeanul semna cu comisia Consiliului Local și plătea avansul, primarul semna contractul. (...) Și acolo sunt acuzat eu, nimeni altcineva: nici evaluator, nici consilieri locali, nici nimeni", a mai spus Radu Mazăre, potrivit Romania Libera.

Joi, Mazare a anuntat ca a renuntat la toate functiile pe care le detinea in PSD. De asemenea, primarul din Constanta a mai spus ca pana in vara acestui an va renunta si la functia de primar.

Mazare a subliniat faptul ca nu i-a cerut nimeni sa-si dea demisia, hotarand singur acest lucru. 

Inalta Curte a respins, marti, cererea DNA de arestare preventiva a primarului din Constanta, Radu Mazare, urmand ca acesta sa fie cercetat de procurori in stare de libertate, intr-un dosar in care este acuzat de trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22