Noi proteste in Bucuresti si in tară: Nu va fie frica, Liviu Dragnea pica!

E.b. | 03.12.2017

Noi proteste antiguvernamentale au loc duminica in Piata Victoriei din Capitala, cat si in ma multe orase din tara, dupa ce acestea au fost anuntate pe Facebook.

Pe aceeași temă

 
 

Manifestantii cer demisia lui Liviu Dragnea si a lui Calin Popescu Tariceanu, de la Camera, respectiv de la Senat, ca si retragerea legilor Justitiei din Parlament.

 

UPDATE Cateva sute de oameni protesteaza duminica in Bucuresti si in cateva orase din tara. Protestatarii scandeaza "Demisia!" si "Nu va fie frica, Liviu Dragnea pica!"
 
 
Manifestantii cer demisia liderilor celor doua Camere si retragerea legilor Justitiei din Parlament.

 

Ora 19.43:  Oamenii scandeaza "Nu scapati!", “Justitie, nu coruptie!”. “Nu va fie frica, Liviu Dragnea pica!”

 

Ora 19:40: Aproximativ 500 de oameni sunt acum in Piata Victoriei, conform HotNews.

 

19.35: Protestatarii din Piata Victoriei au desfasurat steagul UE si il flutura, strigand "Demisia!". De asemenea, exista si un steag al Statelor Unite, amintind de criticile Departamentului de Stat al SUA cu privire la modificarea legilor justitiei

 

Duminică ne vedem în Piaţa Victoriei eliberată. Legile justiţiei nu trebuie să treacă. Urmează o perioadă - e vorba de zile - în care parlamentarii se vor face că discută amendamente, la grămadă, în regim de urgenţă. Apoi le vor vota, prefăcându-se că asta înseamnă democraţie şi dezbatere. Strada, societatea civilă, presa sau reprezentanţii unor ţări democratice trag semnale de alarmă, pe ei încă nu îi interesează. Trebuie să îi oprim!”, se arată în postarea de pe pagina evenimentului din Bucureşti.


Protestatarii ar urma să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală, de la ora 18.00.


Manifestaţii asemănătoare vor avea loc şi în Târgu-Mureş, Cluj şi Deva, de la aceeaşi oră. Oamenii cer demisia celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi retragerea legilor Justiţiei.


Interesele penale ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii şi drepturile fundamentale, securitatea ţării şi bunăstarea fiecăruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent şi tranşant, şi arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiţiei au devenit o problemă geopolitică, cu implicaţii privind securitatea militară a NATO şi a României”, mai scriu organizatorii.


Ei spun că „România moare” în fiecare zi, prin distrugerea justiţiei, prin adoptarea unor măsuri fiscale care pun în pericol economia, prin numirea unor persoane în funcţii înalte pe criterii politice şi prin atacul asupra celor care încearcă să schimbe ceva.

 

**************

 

Proteste au avut loc şi sâmbătă dimineaţă în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale.


Au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi.


De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun.


Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22