Noi proteste sub deviza #VAVEDEM!: Nu gratierii coruptilor. OUG 13 revine, dar si noi!

E.b. | 07.05.2017

Un nou protest este anuntat azi, in Bucuresti, incepand cu ora 17.00, in Piata Victoriei. De acolo, manifestantii vor porni in mars spre Palatul Parlamentului."Duminica e ziua in care trebuie sa le spunem parlamentarilor, mai tare decat oricand: #VAVEDEM! Si trebuie sa ii facem sa inteleaga ca..."

Pe aceeași temă

 

 

 

Duminică e ziua în care trebuie să le spunem parlamentarilor, mai tare decât oricând: #VĂVEDEM! Şi trebuie să îi facem să înţeleagă că, atunci când vor vota în plen amendamentele lui Şerban Niculae şi Traian Băsescu (de fapt resuscitarea OUG 13), ochii noştri vor fi aţintiţi asupra lor. Unii dintre ei au impresia că, dacă nu suntem în faţa lor fizic înseamnă că nu suntem atenţi. A venit vremea să le arătăm că nu e aşa, scrie pe pagina de Facebook / Coruptia ucide.


De aceea, vă invităm să aduceţi cu voi, la protest, o fotografie. Poate fi şi de când eraţi mai tineri, poate fi şi din profil, important e să vă reprezinte. Le prindem pe toate de gardul Palatului Parlamentului. "Zidul #VăVedem" va fi primul lucru pe care parlamentarii îl vor vedea luni, atunci când vor sosi la şedinţa de plen. Şi vor şti că mii de oameni sunt, încă, acolo.
 

Sfatul nostru e să prindeţi fotografiile cu scotch de partea metalică sau să le sprijiniţi de zid. În acest fel, nu putem fi acuzaţi de distrugere, iar imaginea finală va fi una de maxim impact.
Şi, tot pentru maxim impact, SHARE!"
, se arata pe pagina de Facebook / Coruptia ucide.

 

 

 .

 

*************************

 

 

 

Miercuri seara, dupa votul dat de comisia juridica, sute de oameni au iesit in strada in Bucuresti si in alte mari orase. A fost a 93-a seara de protest continuu in Piata Victoriei, dupa adoptarea OUG13 in noaptea de 31 ianuarie.

 

Dupa cateva ore de proteste, premierul Sorin Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat public ca nu sustin gratierea coruptilor.

  

Joi dimineata, senatorii din Comisia Juridica au dat un nou vot pe controversatele amendamente si de data aceasta le-au respins. Cu toate astea, joi seara oamenii au iesit din nou in strada.

 

"Protestele anti-coruptie trebuie sa continue si sa se intensifice (...) pana la respingerea definitiva in plen a proiectului de lege privind gratierea. Decizia de astazi de a nu mai gratia pedepsele pentru fapte de coruptie este o victorie a societatii civile, insa doar un mic pas inapoi al majoritatii parlamentare", au declarat organizatorii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22