Noi restricții în Capitală: Se închid barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri de noroc

Redactia | 07.10.2020

Barurile, cluburile și discotecile vor fi închise în București, la fel și sălile de jocuri de noroc, cu excepția pariurilor și a loteriilor unde se eliberează bilete.

Pe aceeași temă

De asemenea, masca de protecție va fi obligatorie în jurul școlilor, pe o distanță de 50 de metri, fiind redusă astfel distanța stabilită inițial, de 100 de metri.

În ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență au fost adoptate trei hotărâri, a anunțat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Prima dintre ele vizează închiderea barurilor, a cluburilor și discotecilor, a doua hotărâre vizează micșorarea distanței în jurul școlilor unde este obligatorie purtarea măștii, iar a treia decizie vizează închiderea cazinourilor și a sălilor de jocuri de noroc, cu excepția jocurilor de pariuri și a loteriilor în care se vând bilete, scrie Hotnews.ro.

DECIZIA, AICI

Declarațiile prefectului:

 • Au fost adoptate trei hotărâri

 • Barurile, cluburile și discotecile nu erau incluse în decizia inițială, astfel că prima decizie vizează închiderea acestora

 • A doua decizie - Au fost sesizări de la cetățeni care stau foarte aproape de școli. Ne-am gândit și la copii, și la părinții lor că totuși distanța de 100 de metri impusă și în alte județe pentru purtarea măștii este prea mare. Ei vor să aplice masca pe nas și gură la o distanță mai mică. Astfel, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri.

 • O altă hotărâre a fost luată la propunerea a doi membri ai Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București, care au solicitat interzicerea jocurilor de noroc și a cazinourilor pe raza Capitalei. S-a emis această hotărâre cu amendamentul că nu sunt interzise pariurile și loteriile care eliberează bilet. Ați văzut că la loterie se păstrează distanța când se duce la ghișeu, pune numerele și așteaptă afară. Acolo nu e o problemă

 • E posibilă închiderea școlilor în Capitală? Deocamdată nu, dar lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să ne protejăm

 • Dacă rata de incidență ajunge la 3 vor fi luate măsuri extreme, stare de urgență. Starea de urgență se adoptă însă de către CNSU. Eu am spus că ne putem aștepta. Ieri, incidența pe București era 1,86 la mia de locuitori

 • Este posibilă carantinarea sectoarelor dacă indicele crește

 • Ne așteaptă noi restricții în următoarele zile? În următoarele zile nu, luni vom ști cât este noua rată de incidență și vom vedea. Voi solicita incidența defalcată pe sectoare.

 • Ne uităm la peroane, în stații, în autobuz, lumea nu prea poartă mască. Constrângerea, deocamdată, este amenda

 • Se iau și alte măsuri chiar dacă rata de incidență nu ajunge la 3? Noi nu putem lua măsuri decât când se depășește rata de incidență la 3. În momentul de față nu văd alte restricții care se vor impune

 • Nu trebuie să inducem panica în populația Bucureștiului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22