NOI STENOGRAME din PNL: Marian Petrache (PNL): Colaborarea dintre noi e la pământ. Alina Gorghiu acuza PDL ca nu vrea sa faca majoritate la Senat

P.c. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

Evenimentul Zilei publica noi stenograme din sedinta PNL de ieri dimineaţă, convocata pentru a discuta problema stenogramelor aparute sambata, in care Teodor Atanasiu, senator si vicepresedinte al vechiului PNL, a declarat ca vechiul PNL nu mai are nevoie de fuziunea cu PDL si ca e absolut sigur ca democrat-liberalii nu o sa mai dea prim-ministrul Romaniei. Discutiile de ieri par sa fi fost totusi mult mai tensionate decat se putea deduce din reactiile membrilor PNL de dupa sedinta.

 

Potrivit stenogramelor din şedinţă, difuzate de România TV, Marian Petrache, secretarul general al PNL, le-a reproșat celor din vechiul PDL că ”nu vin cu lunile la ședințe, iar acum au venit cu toții în haită”.

 

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, le-a reproşat democrat liberalilor de ce nu au vrut să facă majoritate la Senat și mărturisește că sunt nemulțumiri peste tot în teritoriu.

 

Atanasiu subliniază că discuția a fost ”scursă” de ”cineva nemulțumit de la PNL” care apoi i-a dat-o lui Ioan Oltean, relatează RTV.

 

CITITI SI: Stenogramele, imaginea zdrente a PNL si bucuria lui Ponta

 

Cezar Preda i-a cerut lui Atanasiu să facă un pas înapoi: Cred că dl. Atanasiu ar trebui să facă pasul înapoi. Ar fi și un semnal pentru toți cei din teritoriu care s-ar gândi să mai facă așa ceva.”

 

CITITI discutia dintre liderii PNL:

 

Alina Gorghiu (copreşedinte PNL): Este regretabil ce s-a întâmplat, îmi cer scuze în numele lui Teo Atanasiu. Nu cred însă că este bine să iasă Teo şi să vă ceară public scuze, pentru că ar confirma nişte discuţii private.
 

Teodor Atanasiu (prim-vicepreşedinte): Nu am de ce să-mi cer scuze, ce contează ce spun eu într-un spaţiu privat?! Eu am vorbit o oră şi jumătate şi în presă a apărut doau un minut. Mi se pare mai interesant să aflăm cine a dat înregistrarea presei. De la voi a fost, a dat-o cineva nemulţumit de la noi lui Nelu Oltean şi el a dat-o presei. Ştim cu toţii cine controlează site-ul pe care a apărut.

 

CITITI SI: STENOGRAME Theodor Atanasiu: PNL a fost si va fi al nostru. PDL nu o sa mai aiba prim-ministru. Noi fara PDL nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis

 

Cezar Preda (vicepreşedinte): Cred că dl. Atanasiu ar trebui să facă pasul înapoi. Ar fi şi un semnal pentru toţi cei din teritoriu care s-ar gândi să mai facă aşa ceva.

Alina Gorghiu: Vasile, sincer, sunt nemulţumiri peste tot! Problemele de care a vorbit Teo sunt absolut reale. Spre exemplu, de ce nu vreţi voi să facem majoritate la Senat?

Vasile Blaga (copreşedinte PNL): Adică ce ar trebui să fac eu? Voi ce aţi făcut?

Alina Gorghiu: Noi am adus oameni, facem negocieri cu alţii în continuare, să vină la noi.
 

Vasile Blaga: Negocierile sunt una, să vină oamenii propriu-zis e altceva. În plus, a venit vreun om de la PNL fără să discut şi eu cu el înainte?!

Marian Petrache (secretar general PNL): Colaborarea dintre noi e la pământ. Voi nu daţi cu lunile pe la şedinţele de partid, iar acum aţi venit toţi, în haită.

 

Teodor Atanasiu: Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie

 

Stiripesurse.ro a facut publice discutiile unor lideri ai vechiului PNL dintr-o sedinta care a avut loc la Bistrita. Teodor Atanasiu, senator si vicepresedinte al vechiului PNL, le-a spus celor prezenti in aceasta sedinta ca vechiul PNL nu mai are nevoie de fuziunea cu PDL si ca e absolut sigur ca democrat-liberalii nu o sa mai dea prim-ministrul Romaniei. La sedinta de la Bistrita ar fi fost prezenta si Alina Gorghiu, co-presedinte al noului PNL.

 

CITITI SI: Reactiile membrilor fostului PDL la stenogramele din sedinta PNL: Teodor Atanasiu s-a exclus din viata politica

 

"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (...) Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul, locatia in care sa functionam. Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! (...) Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' si cu lacu....", le-a transmis Teodor Atanasiu liberalilor din Bistrita.

 

Explicatiile lui Atanasiu: A fost o discutie privata rastalmacita, lipseste contextul

 

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a explicat într-o ședință restrânsă a conducerii PNL, că a fost primul care a propus fuziunea dintre cele două partide și că nu vrea să îi dea cu piciorul. El a adăugat că presa a prezentat discuții trunchiate.

"Am avut o discuție lungă și bună, îmi pare rău dacă s -a dedus că vrem vreo scindare a partidului. Am fost primul care am propus fuziunea și am susținut-o și ar fi culmea să dau cu piciorul. Noi avem adversari PSD-ul. Vă rog să nu luați frânturi din discuții private. Unii spuneau că taie copii și vând organe", a spus Atanasiu, atacând România TV, după şefinţa restrânsă de luni. 

"Îmi mențin afirmațiile că toate deciziile PNL vor fi susținute de mine și dacă vom face un guvern premier va fi Cătălin Predoiu", a mai spus Atanasiu, el adăugând că îi aparțin exprimările din stenogramele respective. 

"Au fost scoase din context și nu trebuie să dau explicații despre discuții din spațiul privat", a mai spus Atanasiu, la insistențele jurnaliștilor. 

 

Vasile Blaga : Teodor Atanasiu s-a sanctionat singur

 

"Şi eu, şi domnul Iohannis, şi domnul Crin Antonescu am pus foarte mult suflet în acest proiect. Nu a fost o plăcere să citesc acele stenograme. Mă bucur totuşi că şi în acel context au apreciat aportul PDL. Este un moment peste care trebuie să trecem, să învăţăm din el. Nu aş vrea să vorbesc despre ce am discutat în şedinţă. Ăsta e rolul unui lider de partid: să fie mai înţelept", a spus la rândul său, Vasile Blaga, el adăugând că Atanasiu s-a sancționat singur.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22