Noile restricții pe surse: Fără deplasare între localități, certificat verde la muncă, școală online

Laurentiu Gheorghe | 20.10.2021

La Cotroceni, de la ora 17:30, se reunesc la cererea lui Iohannis, Florin Cîțu, premier interimar, Arafat, Lucian Bode, Valeriu Gheorghiță și alții pentru a stabili noi măsuri de stăvilire a pandemiei.

Pe aceeași temă

Responsabilii pentru gestionarea pandemiei vor merge, miercuri, de la 17:30, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru introducerea de noi măsuri de restricţie, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. Oficialii se gândesc la măsuri care să restrângă mobilitatea, dar şi trecerea şcolilor în online, interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare, scrie ziare.com.

Pe lista de măsuri care vor fi discutate la Palatul Cotroceni se află certificatul verde la locul de muncă, închiderea magazinelor după o anumita oră şi interzicerea activităţilor care pot crea aglomerări, au precizat surse oficiale pentru News.ro.

Potrivit sursei citate, nu se ia în calcul, deocamdată, introducerea stării de urgenţă în România.

Vacanța pentru preșcolari și elevii din clasele primare programată de luni, 25 octombrie, până pe 31 octombrie ar putea fi extinsă și pentru elevii din celelalte clase, de gimnaziu și liceu. Este una dintre variantele luate în calcul de guvern, ca măsură în contextul recordurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 și a ratei mici de vaccinare, au precizat surse oficiale pentru HotNews.ro.

În plus, această vacanță s-ar putea prelungi și dincolo de data de 31 octombrie, potrivit informațiilor HotNews.ro.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că „toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”.

”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul interimar al Educației va participa la ședința de la ora 17.30 de la Palatul Cotroceni. Numele său nu se afla inițial pe lista invitaților transmisă de Administrația Prezidențială. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22