Nou deces in randul ranitilor din Colectiv. Bilantul victimelor a ajuns la 64

Vlad Toma | 14.03.2016

Un nou deces s-a inregistrat astazi in randul tinerilor raniti in incendiului din clubul Colectiv, la spitalul Floreasca.

Pe aceeași temă

 

Pacientul care a murit astazi avea 22 de ani, fiind ultimul dintre ranitii din clubul Colectiv internati la Floreasca, anunta Digi 24.

 

***

 

Directorului INSEMEX, institutul din Petroșani care efectuează investigația tehnică privind incendiul din Club Colectiv, a anuntat in ianuarie ca expertiza va fi terminată la sfârșitul lunii , dar nu va fi făcută publică, ci va fi înaintată Parchetului instanței supreme, care anchetează circumstanțele în care incendiul din 30 octombrie a avut loc.

 

Ministerul Sanatatii anuntase in decembrie, in contextul informaţiilor legate de faptul că unii dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi din Bucureşti ar fi murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti, ca toti pacientii raniti in incendiul din clubul Colectiv vor fi transferati la spitale din strainatate. 

 

Adrian Stanculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arsi din Capitala, a recunoscut atunci existenta infectiilor nosocomiale din acest spital, spunind insa ca aceasta este situatia in mai toate spitalele romanesti.  Stanculea a spus că trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv, internate în acest spital, au murit din cauza infectiilor: "Am avut 27 de bolnavi internati in spital, din care au decedat sase, iar dintre cei care au decedat din cauza infectiilor sunt trei bolnavi", a spus Stanculea, intr-o declaratie de presa, citata de Hotnews

 

"Au decedat pacienţi şi în străinătate. Pacienţii care au plecat în străinătate au plecat cu culturi sterile. Culturi luate la patru zile arătau un grad de contaminare. Nu ştiu de ce au decedat bolnavii din străinătate, nu cunosc. E un grad de infecţii spitaliceşti în limite acceptabile, să spun aşa", a mai spus purtatorul de cuvant, conform Realitatea TV.
 

"Nu ştiu declaraţiile făcute (n.r. de un medic pentru Cătălin Tolontan) întotdeauna într-o secţie de Terapie Intensivă a marelui ars există infecţii.  A doua mare etapă a pacientului mare ars este cea infecţioasă. Dacă în România exista un centru de arşi ca în străinătate, în care fiecare pacient era cu propriul salon, cu propria asistentă, poate că rata infecţiilor era mai mică. Dar nu se ştie. Şi în străinătate au infecţii, şi cei din Franţa, şi cei de la Berlin. Există un risc mai mic dacă condiţiile sunt mai bune. Noi nu decidem cine este transferat şi unde. Bolnavii au fost trataţi maximal, la condiţiile din România. Toţi bolnavii au avut acces la toate antibioticele şi la toate tratamentele, în condiţiile fiecărui spital".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22