Nou protest al magistraților în fața Palatului de Justiție față de OUG 7

Laurentiu Gheorghe | 11.03.2019

Câteva zeci de magistrați au protestat din nou luni pe treptele Palatului de Justiție din București cerând abrogarea integrală a OUG 7, prin care s-au adus modificări Legilor Justiției fără consultarea CSM

Pe aceeași temă

Procurorii și judecătorii au purtat pancarte pe care se putea citi, printre altele, „Respectați statul de drept”, „Stop ordonanțelor date peste noapte”, „Abrogați OUG 7”.

Potrivit organizatorilor acestui protest, sistemul de justitie si cetatenii au nevoie de stabilitate si de cooperare loiala intre decidenti si beneficiari, "nu de masuri controversate, luate in graba, improvizat, cu periclitarea independentei justitiei si a principiilor esentiale statului de drept."

Pe celălalt trotuar au manifestat câțiva protestatari #Rezist în sprijinul magistraților, și care au scandat „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Cinste lor, cinste magistraților”, „Justiția este vie”, „Florea, nici nu știi cât de slugă poți să fii”.

Anuntul protestului a fost postat pe Facebook de magistratul Veronica Sirbu, de la Judecatoria Sectorului 4 si de procurorul DNA, Alexandra Carmen Lancranjan.

"Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie este o institutie de natura sa creeze incertitudine in sistemul judiciar si care a fost infiintata fara o consultare reala a magistratilor.

Din contra, un numar de aproximativ 4.000 de magistrati in mod individual, cat si plenul CSM, au emis opinii si avize negative fata de legea de infiintare a acestei sectii, in timp ce organismele internationale si-au exprimat, de asemenea, in repetate randuri, dezacordul cu privire la functionarea acesteia", se arata in textul anuntului de protest.

De asemenea, România este un stat membru al Uniunii Europene, iar crearea unui parchet paralel de investigare a magistraților nu este in acord cu valorile europene de independenta si impartialitate a Justitiei, conchid magistratii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22