Nou scandal la Casa Albă: Trump ar fi ascuns detalii privind convorbirile cu Putin

Redactia | 13.01.2019

Președintele Donald Trump ar fi făcut eforturi deosebite pentru a ascunde detalii ale conversațiilor sale cu omologul rus Vladimir Putin.

Pe aceeași temă

Președintele Trump ar fi mers până acolo încât ar fi confiscat notițele propriului translator, cerându-i să nu discute despre asta cu alți oficiali ai administrației. Dezvăluirea este făcută de Washington Post care citează un fost și un actual oficial.

Donald Trump a negat acuzațiile, afirmând că nu ține nimic ascuns. Dezvăluirea vine la doar o zi după ce New York Times a relatat că, în 2017, FBI a dechis o anchetă pentru a verifica dacă Trump lucrează pentru Rusia, articol care a stârnit un val de critici extrem de dure ale liderului de la Casa Albă la adresa fostului șef FBI, într-o serie de postări pe twitter.

Potrivit Washington Post, incidentul cu translatorul a avut loc după o întrevedere cu Putin, din 2017, de la Hamburg, la care ar fi participat și fostul secretar de stat Rex Tillerson. Oficialii americani au aflat despre acțiunile lui Trump în momentul în care un consilier de la Casa Albă și un oficial al Departamentului de Stat au căutat informații în mapa translatorului, dincolo de ce le relatase Tillerson.

Constrângerile impuse de Trump sunt parte a modului în care acesta își securizează comunicarea cu Putin atât față de publicul larg cât și față de oficialii de rang înalt din propria administrație, astfel încât aceștia să nu știe tot ceea ce i-a spus unuia dintre principalii adversari ai SUA, scrie Washington Post.

Drept urmare, oficialii americani spun că nu există nicio înregistrare detaliată, nici măcar în dosarele clasificate, a interacțiunilor față în față pe care liderul de la Casa Albă le-a avut cu Putin, în cinci locuri, în decursul a doi ani. Așa ceva este complet neobișnuit în orice mandat prezidențial, cu atât mai mult cu cât este vorba despre unul în care Rusia, potrivit serviciilor secrete, a avut un rol prin amestecul fără precedent în campania electorală.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22