Noua conducere a Senatului a fost aleasă după 2 ore de negocieri aprinse intre PSD si PNL

Fara Autor | 02.02.2015

Pe aceeași temă

Biroul Permanent al Senatului a fost ales luni după aproximativ două ore de dispute între PSD şi PNL pe marginea modului în care se calculează ponderea parlamentară, scrie Mediafax.

Disputa dintre PSD şi PNL a plecat de la eşecul negocierilor liderilor grupurilor parlamentare pe marginea componenţei Biroului Permanent şi a funcţiilor alocate în acest for.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a fost cel care a anunțat ajungerea într-un punct mort a negocierilor și a solicitat un vot al plenului Senatului care să decidă ca alegerea noului Birou Permanentă să aibă loc luni.

Liderul senatorilor PNL a replicat că în Regulamentul Senatului se precizează faptul că se poate ajunge la un vot al plenului abia după trei zile în care nu se ajunge la un consens al liderilor.

După două pauze de consultări, liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a anunţat în cele din urmă că liberalii îşi vor desemna patru membri în Biroul Permanent, renunţând astfel la solicitarea de a avea un membru în plus faţă de alocarea susţinută de PSD.

Popa i-a nominalizat pe Teodor Atanasiu pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, pe Cristian Bodea pentru funcţia de chestor, iar pentru două poziţii de secrerat pe Alexandru Pereş şi Mario Ovidiu Oprea.

De asemenea, din partea grupului PC-PLR a fost nominalizat Vasile Nistor ca vicepreşedinte al Senatului, iar din partea UDMR pentru poziţia de chestor pe Verestoy Attila.

Totodată, PSD i-a desemnat ca vicepreşedinţi ai Senatului pe Ioan Chelaru şi Dumitrescu Cristian, în poziţia de secretari pe Ion Rotaru şi Purec Ion Simion, iar în cea de chestor pe Constantinescu Florin şi Moga Nicolae.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22