Noua conducere a USR: Echipa Barna a câștigat 11 mandate și echipa Cosette alte 9 mandate

Laurentiu Gheorghe | 15.09.2019

Biroul Național, forul de conducere al USR, ales la congresul desfășurat la Timișoara, conține cei mai mulți membri din tabăra lui Dan Barna (11),pe locul doi fiind propuși de Cosette Chchirău (9)

Pe aceeași temă

Noua conducere centrală a USR, Biroul Național, a fost aleasă sâmbătă la cel de-al cincilea congres al partidului care a avut loc la Timișoara, cei mai mulți membri – 11 – fiind aleși de pe lista propusă de liderul formațiunii, Dan Barna, pe locul doi, cu 9 membri, clasându-se lista propusă de Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR.

Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR, nu a primit suficiente voturi pentru a fi aleasă într-o funcție în forul de conducere național al partidului.

Procentual, lista propusă de Dan Barna a obținut 45,5% din totalul voturilor, în vreme ce lista cu care a venit Cosette Chichrău a contabilizat 36,1% din voturile de la congres.

Numărul membrilor Biroului Național a crescut de la 21 la 25, iar numărul femeilor alese în forul de conducere al partidului s-a dublat.

Lista completă a membrilor noului Biroul Național al USR:

Vicepreședinți:

Iulian Bulai – echipa Barna

Ion Stelian – echipa Cosette

Cristina Prună – echipa Barna

Nicolae Ștefănuță – echipa Cosette

Claudiu Năsui – echipa Barna

Cristian Seidler – echipa Cosette

Allen Coliban – altă listă

Membri ai Biroului Național:

Liviu Mălureanu – echipa Barna

Andrei Macsut – altă listă

Mihai Goțiu – echipa Cosette

Cătălin Drulă – echipa Barna

Radu Mihail – echipa Barna

Ana Ciceală – echipa Cosette

Diana Mureșan – echipa Barna

Tudor Benga – echipa Cosette

Ionuț Stancu – altă listă

Ionuț Moșteanu – echipa Barna

Dumitru Dobrev – echipa Cosette

Silvia Dinică – echipa Barna

Ștefania Petre – echipa Cosette

Vlad Botoș – echipa Barna

Elek Levente – altă listă

Cristian Moș – echipa Barna

Teodora Stoian – echipa Cosette

“Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, locale, și vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoșirea României și transformarea într-o țară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniți, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toți și în care putem trăi fericiți aici, acasă”, a declarat Dan Barna, președintele USR, într-o conferință de presă.

Principalii candidați la șefia USR, Dan Barna și Cosette Chichirău, și-au anunțat, pe 12 august, echipele pe care le propun pentru conducerea partidului la congresul din septembrie. Președintele în funcție al partidului și-a intitulat lista de candidați pentru Biroul Național ”echipa Barna – USR la guvernare!”, în vreme ce deputata Cosette Chichirău și-a numit lista ”Uniți Salvăm România”.

Pe 6 septembrie, Dan Barna a fost ales președinte al partidului Uniunea Salvați România pentru un nou mandat, în cadrul unui scrutin intern desfășurat online în perioada 1-5 septembrie. Din totalul de peste 16.000 de membri USR, au votat 9.314 persoane, iar Dan Barna a obținut 6.097 din voturi (65.75%), în vreme ce Cosette Chichirău, principalul contracandidat, a primit 2.907 voturi (31.35%).

Tot la congresul de sâmbătă de la Timișoara, a fost validată alegerea lu Dan Barna în funcția de președinte al USR în urma scrutinului online de la începutul lunii. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22