Noua șefă ANAF a picat de cinci ori examenul pentru postul de inspector antifraudă

Redactia | 04.01.2019

Mihaela Triculescu, numită președinte ANAF la propunerea lui Eugen Teodorovici, nu a reușit să treacă de examenul de inspector Antifraudă, pentru că nu se încadra în „profilul” cerut, a explicat ea.

Pe aceeași temăUPDATE Mihaela Triculescu a picat la testul oral de cinci ori, atunci cand a dat examen pentru ocuparea unei functii de inspector la Antifrauda, arata documentele publicate de Newsweek: martie 2014, octombrie 2014, iunie 2015, octombrie 2015 si in 2016.

„În perioada 2014-2016, am susţinut mai multe sesiuni de recrutare pentru funcţia de inspector Antifraudă. De fiecare dată, la proba scrisă am fost printre primele poziţii, ocupând chiar prima şi a doua poziţie, dar totodată la proba orală mi s-a transmis că nu mă încadram în «profilul» cerut de Direcţia Antifraudă", a declarat noul şef al ANAF, citat de profit.ro.

Mihaela Triculescu si-a inceput cariera la firma de salubritate a comunei Carcea din judetul Dolj. Era contabila. De acolo, a ajuns director adjunct la Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor a judetului Dolj. Apoi, si-a deschis un cabinet individual de insolventa. Fara avea vreo legatura profesionala cu Fiscul, ministrul Finantelor a propus-o pentru functia de sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, relatează Newsweek Romania.

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, joi, decizia de numire a lichidatorului judiciar Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

”Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici”, au transmis reprezentanţii Guvernului, într-un comunicat de presă. Potrivit acestora, Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experienţă. În ultimii trei ani a fost practician în insolvenţă, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii.

Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Zvonurile din PSD spun că Mihaela Triculescu a fost promovată la conducerea fiscului având susținerea Olguței Vasilescu, în prezent cel mai influent politician din Craiova, dată fiind apropierea de liderul PSD, Liviua Dragnea.

Schimbarea bruscă a lui Ionuț Mișa de la șefia ANAF, în prima zi lucrătoare a lui 2019 s-ar putea să aibă și alte conotații în afară de neîndeplinirea planului la colectarea TVA. Dat fiind faptul că nici în prezent proiectul de buget pe 2019 nu a fost înaintat Parlamentului, și există dubii privind încadrarea deficitului pe 2018 sub pragul de 3% din PIB, impunerea unei persoane obediente la ANAF nu mai pare a fi pură speculație. Mai ales că pe Mihaela Triculescu nu o recomandă nimic altceva decât susținerea PSD-ului pentru a ocupa acest post.

„De ce a fost dat afară Mișa și pusă tipa asta acolo? Pentru că Mișa a refuzat să semneze datele false din execuția bugetară pe decembrie 2018 și bugetul fals pe 2019.

Mișa va scăpa de pușcărie. Orlando, Vâlcov și blonda – nu. Între timp, România a intrat în faliment. Restul sunt detalii”, a scris consultantul financiar Andrei Caramitru pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22